Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Florin Roman, deputat PNL: PSDragnea a împrumutat țara cu 20 de miliarde de euro și pe fiecare român cu 1.006 euro

Florin Roman, deputat PNL: PSDragnea a împrumutat țara cu 20 de miliarde de euro și pe fiecare român cu 1.006 euro

Un articol de: B1.ro - 01 Noi 2018, 15:31
Florin Roman, deputat PNL: PSDragnea a împrumutat țara cu 20 de miliarde de euro și pe fiecare român cu 1.006 euro Politică

Vicepreşedintele PNL, Florin Roman, atrage atenţia că România a fost îndatorată cu 9,8 miliarde de euro în doar primele 9 luni ale anului, ceea ce înseamnă puţin peste 1.000 de euro pentru fiecare român în parte. 

"În ultimii doi ani, guvernul de stânga PSD-ALDE a împrumutat România cu 20 de miliarde de euro şi pe fiecare român cu 1006 euro. Numai în primele 9 luni ale acestui an, Dragnea a îndatorat România cu 9,8 miliarde de euro. Este răspunsul oficial al guvernului Dancilă la o interpelare pe care am adresat-o Ministerului de Finanţe", arată Florin Roman într-un comunicat de presă.

Deputatul liberal condamnă aceste împrumuturi uriaşe care împovărează generaţiile viitoare au loc într-o perioadă în care în România este pe creştere economică, iar autorităţile române nu au niciun proiect de infrastructură.

 "Practic, lunar, guvernul de stânga PSD-ALDE se împrumută cu circa 1 miliard de euro pentru a plăti pensii şi salalarii, în condiţiile în care investiţiile au scăzut la un nivel istoric. La acestea mai adăugă încă 1 miliard de lei pe lună se duc pentru dobânzile pe care le generează datoria publică. Românii trebuie să ştie că plata salariilor unor categorii de bugetari, a pensiilor se face pe seama unor împrumuturi extrem de împovărătoare care vor fi plătite de noi toţi. Până azi, plătim un "credit" de 1.006 euro, fiecare român, de care nu ne-a întrebat nimeni, dacă îl vrem sau nu", precizează Florin Roman.

Liberalul oferă ca şi argument pentru situaţia gravă în care ne-a dus Guvernul PSDragnea faptul că în perioada crizei izei economice, guvernul Boc a contractat cel mai mare credit din istoria României, acela fiind de 12,95 miliarde de euro.

"Pentru ca fiecare român să înţeleagă unde ne duce Dragnea, fac precizarea ca în perioada crizei economice, guvernul Boc a contractat cel mai mare credit din istoria României: 12,95 miliarde de euro, bani care au intrat în vistieria BNR şi la care nu s-a umblat. Atunci România înregistra o scădere economică uriaşă, de minus 8%. PNL îi solicită lui Liviu Dragnea sa pună capăt acestei situaţii inacceptabile şi sa nu mai pună biruri pentru români, fără să-i întrebe", subliniază vicepreşedintele PNL

Citeşte mai multe despre:   PNL