Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică PNL cere demisia ministrului Agriculturii pentru ‘ȚEAPA’ dată celor 93.000 de fermieri: Petre Daea a făcut-o iar de OAIE și îi MINTE cu NERUȘINARE!

PNL cere demisia ministrului Agriculturii pentru ‘ȚEAPA’ dată celor 93.000 de fermieri: Petre Daea a făcut-o iar de OAIE și îi MINTE cu NERUȘINARE!

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 20:39
Politică

Scandal monstru legat de subvenția pe care fermierii ar fi trebuit să o primească din rezerva europeană agricolă pentru situații de criză.

Deputatul PNL Florin Roman îi solicită demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, despre care spune că “îi minte cu nerușinare pe cei 93.000 de fermieri cărora le-a promis că le va fi acordată o subvenție suplimentară de 23 de euro/ha, constituită la nivelul anului 2016 și rămasă necheltuită”.

“După ce i-am solicitat să iasă și să ofere urgent lămuriri pe acest subiect și am făcut public că atât ministrul Daea, cât și directorul general al APIA i-au mințit pe acești fermieri și că de fapt în conturile acestora a intrat echivalentul a 2-3 euro, în loc de 23 de euro cât au promis, acum ministrul Agriculturii a dat înapoi”, afirmă Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă.

“Ministrul Daea a făcut-o iar de oaie ieșind să dezmintă ceea ce a declarat public în cadrul unei conferințe de presă susținute în data de 28 august 2018. Acum o întoarce ca la Ploiești și spune că a vorbit de subvenție pe fermă, nu pe hectar! Când a mințit și când a spus adevărul?!

Practic, 93.000 de fermieri sunt mințiți și țepuiți de Daea! Este rușinos ca de la cel mai înalt nivel să avem parte de atâta neseriozitate și iresponsabilitate. Prin acest mod de a guverna, PSDragnea își bate pur și simplu joc de oamenii gospodari care aduc plusvaloare agriculturii și economiei românești!

PNL îi cere demisia de urgență lui Petre Daea din funcția de ministru al agriculturii pentru că acțiunile sale devin deja periculoase și riscă să arunce în haos o ramură a economiei de o maximă importanță pentru România!

Mai îndrăzniți să credeți în minciunile PSD?", mai spune deputatul liberal.

Citeşte mai multe despre:   Florin Roman,   PNL,   Petre Daea