Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Fostul jurnalist Liviu Alexa publică imagini cu Liviu Dragnea alături de Doru Bușcu și Vasile Dâncu, având în față un tort cu minioni: ”Minionii sunt poporul român, folosibil și folosit de diverse partide”, supervizat de la înălțime de ”infamul Gru”

Fostul jurnalist Liviu Alexa publică imagini cu Liviu Dragnea alături de Doru Bușcu și Vasile Dâncu, având în față un tort cu minioni: ”Minionii sunt poporul român, folosibil și folosit de diverse partide”, supervizat de la înălțime de ”infamul Gru”

Un articol de: Ramona Zaharia - 26 Aug 2020, 11:17
Fostul jurnalist Liviu Alexa publică imagini cu Liviu Dragnea alături de Doru Bușcu și Vasile Dâncu, având în față un tort cu minioni: ”Minionii sunt poporul român, folosibil și folosit de diverse partide”, supervizat de la înălțime de ”infamul Gru” Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Fostul jurnalist Liviu Alexa publică, în ziardecluj.ro, imagini în premieră cu Liviu Dragnea. Cunoscut drept un apropiat al fostului lider PSD, Alexa dă publicității câteva fotografii în care Dragnea apare alături de jurnalistul de la Cațavencii, Doru Bușcu, și Vasile Dâncu, recent ales în funcția  de președinte al Consiliului Național al PSD. Imaginile în care cei trei au în față un tort cu minioni ar fi fost suprinse pe 28 octombrie 2015, la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Liviu Dragnea și la doar câteva săptămâni după ce acesta fusese ales în funcția de lider al PSD.

Imaginile sunt o dovadă a relației apropiate dintre Bușcu și Dragnea. De altfel, despre jurnalist se spunea că îl consilia pe șeful social-democraților, informație negată, la vremea respectivă, de Bușcu. Jurnaliștii de la  Newsweek.ro dezvăluiau în 2018 că Doru Bușcu primea bani de la PSD prin intermediul unor firme de consultanță.

Cât despre Vasile Dâncu, Liviu Dragnea a spus de mai multe ori că îl considera pe acesta ca fiind unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.

Liviu Alexa explică și semnificația tortului cu minioni din imagini.

Foto: ziardecluj.ro

”Minionii sunt poporul român, folosibil și folosit de diverse partide, manipulabil mai dihai ca o sectă de baptiști ce văd un extraterestru coborând din ceruri. Și, în film, pe bune, ca și în viață, tot pe bune, minionii ajung să fie recrutați și să lucreze pentru cele mai demne de dispreț personaje – pentru ticăloși, hoți, infamii bandiți, printre care și Felonius Gru, poate cel mai demn de dispreț personaj.

Suntem în 2015 și Liviu Dragnea își sărbătorește ziua în fața tortului, zâmbește relaxat înconjurat de două personaje, de doi apropiați, cu adevărat apropiați: Geniul și Prietenul. Geniul e Doru Bușcu, care îi dă sfaturi lui Liviu, abia ales președinte al PSD, și căruia îi prevede un mare viitor. Prietenul, cu P mare, este Vasile Dâncu, omul căruia Liviu i se confesează ca un frate, așa cum și Liviu este fratele pe care Vasile nu l-a avut. În fața lor, oameni ce, la un moment dat, în doar câteva luni vor începe să conducă și să fasoneze România, un tort absolut haios cu niște minioni simpatici supervizați de la înălțime de infamul Gru.

Dacă ar fi să fim măgari, pe profesorul Dâncu l-am asemui cu Professor Flux, care, în desenul animat, își este și minion, dar sieși își este și stăpân. Dacă ar fi să fim porci, pe Doru Bușcu l-am asemui cu Herb Overkill, inventatorul care creează diverse arme, poate chiar și de manipulare.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Deși au trecut atâția ani de atunci și, chiar dacă astăzi știu mai multe și mă răsfăț că sunt puțin mai înțelept decât atunci, încă nu îmi dau seama cine o fi cu adevărat infamul Gru. De ar fi fost Liviu infamul Gru, nu ar fi ajuns la pârnaie, părăsit de prieteni și de propriul său partid”, a scris Liviu Alexa.

Apariția acestor fotografii vine în contextul în care ziarul Cațavencii, condus de Doru Bușcu, a publicat în această săptămână, pe prima pagină, un pamflet despre noua conducere a PSD, din care face parte și Vasile Dâncu.

 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea