Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, neagă acuzațiile DNA: "Nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite"

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, neagă acuzațiile DNA: "Nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite"

Un articol de: George Lupu - 04 Ian 2021, 23:43
Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, neagă acuzațiile DNA: "Nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite" Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a negat luni acuzațiile formulate de DNA, potrivit cărora ar fi luat de mită 22 de tone de tablă:

 

Ce spune Costel Alexe despre acuzațiile aduse de procurorii DNA

 

„Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea.

Vreau să precizez următoarele:

Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, a declarat Costel Alexe, președintele Organizației Județene a PNL Iași.

Procurorii Diecției Naționale Anticorupție cer încuviințarea urmăririi penale a unui fost deputat și ministru, acuzat de luare de mită și instigare la delapidare. Persoana vizată ar fi fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

DNA solicită începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe

 

”În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită, instigarea la delapidare”, transmite DNA, luni, printr-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie-aprilie 2020, persoana în cauză ar fi cerut managerului unui combinat ssiderurgic mai multe produse din tablă. Solicitarea sa avea legătură cu ”îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”.

Ulterior, pe de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, fostul demnitar ar fi primit foloasele respective ( 22 de tone - aprox. 103.000 lei), la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

”Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precum și volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

 

Citeşte mai multe despre:   Costel Alexe,   PNL,   DNA