Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Fostul primar Neculai Onţanu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare

Fostul primar Neculai Onţanu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Apr 2021, 18:03
Fostul primar Neculai Onţanu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Politică

Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2, a fost condamnat, marți, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Decizia aparține Curții Supreme și e definitivă. Onțanu a fost acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 1,4 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri, informează News.ro.

 

Neculai Onţanu, condamnat cu suspendare pentru luare de mită

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Neculai Onţanu la trei ani de închisoare pentru luare de mită, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de opt ani.

În același dosar, au mai fost condamnați și Toma Şutru, fost secretar general al Primăriei Sector 2, avocata Loredana Radu și Aurel Radu la trei de ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi spălare de bani. Magistrații au mai dispus confiscarea sumei de 1.400.000 euro de la Aurel Radu, a 400.000 de euro de la Loredana Radu şi a 1.877.750 euro de la Toma Şutru. 

Procurorii DNA l-au acuzat pe Neculai Onţanu că, în perioada 2006-2007, în calitate de primar al Sectorului 2, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri de 83.500 de metri pătraţi.

Onţanu a pretins și a primit, indirect, un teren de 1.500 de metri pătraţi, într-o zonă rezidenţială din Sectorul 2, cu o valoare de piaţă estimată la 1.441.495 de euro. Terenul a fost transferat de denunţător, gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către avocata Loredana Radu şi Aurel Radu, au susținut anchetatorii.

În iulie 2017, Curtea de Apel Bucureşti decisese încetarea acestui proces pe motiv că faptele s-au prescris. Hotărârea a fost, însă, contestată la instanța supremă.
 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Neculai Ontanu,   inchisoare,   luare de mita,   Curtea Supremă