Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Fostul vicepremier Gabriel Oprea își lansează primul său volum de memorii, “Confesiuni din sufrageria lui Oprea”

Fostul vicepremier Gabriel Oprea își lansează primul său volum de memorii, “Confesiuni din sufrageria lui Oprea”

Un articol de: George Lupu - 01 Dec 2020, 13:24
 Fostul vicepremier Gabriel Oprea își lansează primul său volum de memorii, “Confesiuni din sufrageria lui Oprea” FOTO: Facebook: Gabriel Oprea Politică

Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, Gabriel Oprea, va lansa primul său volum de memorii, “Confesiuni din sufrageria lui Oprea”.

Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 2 decembrie 2020, la ora 11.00, la sediul Uniunii din strada Gheorghe Brătianu nr. 7, în prezența gazetarului Ion Cristoiu, care semnează prefața cărții.

Despre această carte, Gabriel Oprea a vorbit în cadrul unui interviu, în urmă cu o săptămână, precizând că memoriile vor cuprinde și relatări inedite despre anul 2015:

“Anul 2015 a fost complicat. Era anul după alegerile prezidențiale, în care Ponta pierduse alegerile. L-am susținut. Era, de fapt, o guvernare PSD-UNPR, eram vicepremier pentru securitate națională. L-am susținut total, pe bună dreptate pe Victor Ponta. La un moment dat Victor Ponta și-a dat demisia din funcția de președinte al partidului. Era cea mai importantă funcție pe care el o avea, unde fusese ales. El avea o guvernare bună și foarte bună.

Atât eu, cât și proiectul politic UNPR, s-a ținut de cuvât, fie că am fost în Guvernul de dreapta cu prim-ministrul Boc și Ungureanu, fie în Guvernele de stânga, Guvernele Ponta, am fost serioși și ne-am ținut de cuvânt. Am pus interesul național al României pe primul loc. Credem în continuare în România. Nu mi-am motivat demisia”, a precizat Gabriel Oprea.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunțat că la alegerile parlamentare ce se vor desfășura pe data de 6 decembrie a luat decizia să candideze independent pentru un mandat de deputat în București, la cererea militarilor și polițiștilor din toată țara și mai ales din Capitală.

Încă din perioada în care a fost vicepremier, Gabriel Oprea spune că s-a remarcat în spațiul public printr-un discurs care îndeamnă clasa politică să pună interesele statului român și pe cele ale cetățenilor pe primul plan:

“Întotdeauna, dar întotdeauna, ne-am respectat cuvântul, am sprijinit guvernele din care am făcut parte și am sprijinit întotdeauna pe președintele României, politica statuluiu român, ceea ce înseamnă justiție, apărare, pentru că, de fapt sprijinim România”, a ținut să precizeze Gabriel Oprea, despre perioada în care conducea UNPR.

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   UNPR