Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică FOTO - Legătura dintre Liviu Dragnea și Rusia: Președintele PSD s-a tras în poză cu Michael Flynn, consilierul lui Trump concediat pentru că a negociat cu Moscova (FOTO)

FOTO - Legătura dintre Liviu Dragnea și Rusia: Președintele PSD s-a tras în poză cu Michael Flynn, consilierul lui Trump concediat pentru că a negociat cu Moscova (FOTO)

Un articol de: - 16 Iun 2017, 10:52
FOTO - Legătura dintre Liviu Dragnea și Rusia: Președintele PSD s-a tras în poză cu Michael Flynn, consilierul lui Trump concediat pentru că a negociat cu Moscova (FOTO) Politică

Una din motivele invocate de PSD, în evaluarea făcută de Darius Vâlcov, pentru a da jos guvernul condus de Sorin Grindeanu este faptul că nu a îmbunătățit relațiile economice cu Federația Rusă.

Sorin Grindeanu a atras atenția asupra acestei acuzații ciudate, remarcând ironia situația având în vedere faptul că România este stat membru al Uniunii Europene, iar Rusia este pusă de UE sub sancțiuni economice.

"La capitolul de Politică Externa, printre nerealizări e trecută dezvoltarea relațiilor cu Rusia. Îmi asum. Știam că România e în Uniunea Europeană, iar UE a impus sancțiuni economice Rusiei. Poate că domnul Vâlcov și ceilalți știu altceva. Și de-asta trebuie să plec, probabil", a declarat Sorin Grindeanu în conferința de presă.

Când vine vorba de acuzațiile premierului despre o așa-zisă apropiere între Liviu Dragnea și Rusia, trebuie să amintim un episod din ianuarie de la "celebra" vizită făcută de președintele PSD în Statele Unite.

Atunci, Liviu Dragnea s-a văzut cu Michael Flynn și ulterior s-a lăudat pe Facebook cu această întrevedere avută. Pe atunci, Michael Flynn era consilier pe probleme de securitate a președintelui american, dar între timp a fost concediat pentru că a avut întâlniri cu ambasadorul rus la Washington, pe care le-a ținut ascunse, în care a discutat despre sancțiunile economice impuse de Occident Rusiei, iar apoi l-a mințit pe vicepreședintele Mike Pence despre temele discutate.

În contextul acuzațiilor aduse de Rusia, e greu să nu fie pusă întrebarea ce anume dorea Liviu Dragnea ca România să facă în relația cu Federația Rusă și cum vedea el apropierea de Moscova pe care i-o impută acum Darius Vâlcov în evaluare premierului Grindeanu. 
 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Rusia,   Sorin Grindeanu,   acuzatii,   darius valcov