Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Daniel Funeriu, provocare pentru Barna şi Cioloş: 'Dacă loialitatea față de principii este înaintea loialității față de Macron, anunțați public că nu o votați pe "penala" Goulard'

Daniel Funeriu, provocare pentru Barna şi Cioloş: 'Dacă loialitatea față de principii este înaintea loialității față de Macron, anunțați public că nu o votați pe "penala" Goulard'

Un articol de: Sebastian Pricop - 11 Sep 2019, 21:21
Foto: facebook.com/DanielPFuneriu Politică

În contextul în care europarlamentarii USR-PLUS sunt puşi într-o situaţie foarte dificilă de a fi nevoiţi să pe Sylvie Goulard, candidata Franței şi membră a grupulor Renew Europe, pentru funcția de comisar european, în condițiile în care aceasta este anchetată într-un dosar al angajărilor fictive, într-o speţă similară cu cea pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea, în ciuda mesajelor anticorupţie cu care au fost aleşi în ţară, fostul ministru Daniel Funeriu vine cu o propunere curajoasă pentru Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Mai exact, acesta le cere celor doi lideri ai Alianţei USR-PLUS să arată că rămân constanţi şi loiali principiilor promovate şi să anunţe că nu o vor votat pe Sylvie Goulard în ciuda faptului că aceasta este sprijinită şi promovată de către Emmanuel Macron care stă în spatele constiturii formaţiunii Renew Europe, condusă în Parlamentul European de către Dacian Cioloş.

"Domnule Cioloș, domnule Barna: dumneavoastră sau, după caz, membrii partidelor pe care le conduceți, veți/vor vota pro sau contra compatrioatei mele, Mme Sylvie Goulard? Dacă da, cum veți împăca chestia asta cu excelenta inițiativă "Fără Penali"?

Accept, strict pe temă, și răspuns de la dl. deputat european Tudorache. Care, dacă se exprimă pe subiect, sigur va fi preluat (de data asta ne-servită) de ziare punct com.
Întrebare suplimentară pentru domnul Dan Barna: sunteți sigur că Parlamentul European nu (mai) e foarte bine informat referitor la aspecte legate de anticorupția din România? Că atâta timp cât Monica Macovei era acolo eu știu că era perfect informat. Oups, am uitat... Monica nu e omnou. E doar Om.

PS: dl. Cioloș, dl. Barna, vă dau și o soluție pentru a vă rezolva conflictul de loialitate între slujirea agendei lui Macron și slujirea principiilor: dacă loialitatea față de principii este înaintea loialității față de Macron, anunțați public că nu o votați pe "penala" Goulard. Dacă loialitatea voastră față de Macron bate loialitatea față de principii, atunci măcar cereți ca LCK să fie numită înaintea votului. Măcar să obțină și România ceva de pe urma renunțării voastre la principii.

Eu am dublă cetățenie, dar loialitatea mea e, neștirbită, față de valoarea supremă care unește Parisul de București: adevărul. Voi ezitați în a vă tranzacționa loialitatea față de ceea ce are vocația de a ne separa: interese mici pentru posturi și influență. Vă cer ca, pentru milioanele care v-au votat, să îmi dovediți că greșesc.

Mihaela Miroiu, dacă tot am reluat dialogul, în calitatea ta de busolă morală indiscutabilă și gardianul templului integrității din PLUS, îți solicit o poziție pe subiect.

PPS: ia să vedem, Nadina Ioana Dogioiu și colegii de la ziare punct com, e suficient de importantă chestiunea și lipsită de nombrilism întrebarea ca să o preluați, sau noh... independența editorială bate interesul public?", a scris Daniel Funeriu pe Facebook.

B1.ro a contactat mai mulţi europarlamentari USR- PLUS, în contextul în care aceștia au fost vehemenți în declarațiile lor și au anunțat că nu vor susține candidatura Rovanei Plumb, dar majoritatea au refuzat să ofere vreun răspuns clar. (Detalii AICI)

Propunerea Franţei, sprijinită de grupul Renew Europe, Sylvie Goulard este în centrul unui mare scandal pe o speţă ce seamănă izbitor cu cea în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Mai exact, acuzată că a fost implicată într-o afacere de angajări fictive de asistenți de eurodeputați ai partidului francez Modem.

În perioada 1 iulie 2014 și 28 februarie 2015, la începutul celui de-al doilea mandat de europarlamentar, "nu există nicio dovadă a muncii" asistentului său parlamentar Stephane Therou deşi acesta era remunerat corespunzător.

Citeşte mai multe despre:   Daniel Funeriu,   Dan Barna,   Dacian Ciolos,   USR,   PLUS
 
 
 
Loading...