?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriel Leș (MApN): Anul acesta putem să angajăm până la 3,23% din PIB pentru Apărare

Gabriel Leș (MApN): Anul acesta putem să angajăm până la 3,23% din PIB pentru Apărare

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 21:31
Politică

Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale, susține că, în anul 2019, se poate ajunge la angajarea a până la 3,23% din Produsul Intern Brut pentru apărare, explicând că procentele din ultimii doi ani nu ating baremul de 2% impus de partenerii internaționali din cauza achizițiilor amânate, potrivit Agerpres.

„Aspectele care au dus la un procent de 1,9 - 1,2% în 2018 şi 2017 ţin doar de achiziţiile care au fost amânate, achiziţii pornite care au fost amânate pe aspecte de legalitate şi procedurile aţi văzut cum merg la noi în România. Anul acesta putem să angajăm până la 3,23% dacă toate lucrurile vor merge normal şi toate programele de achiziţie pe care le-am început le vom închide. Anul 2019 nu ar trebui să ne creeze probleme din acest punct de vedere", a afirmat Leş, luni, după şedinţa comisiilor de specialitate care au avizat bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

În acest context, demnitarul a amintit că programul de achiziționare a corvetelor este suspendat și se așteaptă decizia instanței.

„În acest moment, este suspendată (procedura) pe aspecte care ţin de legalitate, atacarea acelei Hotărâri de Guvern care reglementează procedura - Hotărârea 48 din 2018. Vom vedea care va fi hotărârea instanţei şi vom vedea ce decizie vom lua. Pentru că dacă, de exemplu, o instanţă de judecată va anula acea Hotărâre de Guvern, vă daţi seama că toată procedura va fi afectată pentru că HG reglementează tocmai acest aspect - procedura de licitaţie. (...) Se poate decide un câştigător în funcţie de ce va spune în acea decizie", a adăugat Gabriel Leş.

Comisiile de apărare ale Parlamentului au avizat favorabil, luni, bugetul MApN, propus de Guvern cu suma de 18,125 miliarde de lei, cu 6,5% mai mare ca anul trecut. Nu a fost adoptat niciun amendament, potrivit sursei citate.

 

Citeşte mai multe despre:   gabriel les,   ministrul apararii nationale
 
 
 
Loading...