Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriel Oprea, după vizita oficială din SUA: România e recunoscută și apreciată ca un partener stabil și de încredere (VIDEO)

Gabriel Oprea, după vizita oficială din SUA: România e recunoscută și apreciată ca un partener stabil și de încredere (VIDEO)

Un articol de: - 11 Oct 2015, 11:18
Gabriel Oprea, după vizita oficială din SUA: România e recunoscută și apreciată ca un partener stabil și de încredere (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat sâmbătă, în urma vizitei oficiale din SUA, că a discutat cu liderii de la Washington ca România să continue demersurile pentru eliminarea vizele către Statele Unite ale Americii. Oprea a mai adăugat că obiectivele sale în urma vizei oficiale au fost atinse.

"Pe durata întâlnirilor am primit mesaje foarte încurajatoare față de ceea ce înseamnă relația României cu SUA prin parteneriatul stragic. (...) Am fost onorat și mândru să aflu în cadrul discuțiilor că România, prin eforturile militare în NATO și prin cooperarea excelentă din domeniul securității, este apreciată la cel mai înalt nivel de către administrația americană", a precizat Oprea.

Una dintre pricipalele teme abordate e a fost domeniul securității, componenta de securitate a parteneriatului strategic fiind cea mai importantă în actualul context geopolitic, a mai precizat vicepremierul.

"Ceea ce vreau să subliniez în urma acestor importante întâlniri din SUA e că România e recunoscută și apreciată ca un partener stabil și de încredere. S-a discutat și despre importanța scutului antirachetă de la Deveselu. Fiecare pas pe care îl facem sporește parteneriatul strategic", a mai adăugat acesta.

Totodată, Oprea a avut o întâlnire cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, Loretta Lynch, în cadrul căreia a fost semnat un acord pentru intensificarea cooperării privind combaterea infracţiunilor grave, ceea ce înseamnă că ţara noastră mai îndeplineşte un criteriu pentru acceptarea în programul Visa Waiver. (Detalii AICI)

Totodată Gabriel Oprea a transmis un mesaj de solodariate față de poporul turc în urma incidentului de la Amkara, în care aproape 100 de persoane și-au pierdut viața și peste 160 au fost rănite.

"Vreau să îmi exprim regretul față de tragicul eveniment din Turcia, de la Ankara, în urma căruia foarte mulți oameni nevinovați au căzut victimele unui atentat terorsit. Ca viceprim-ministru pentru securitate națională transmit mesajul meu de solidaritate față de poporul turc și condoleanțe", a precizat Oprea.

Gabriel Oprea, după vizita oficială din SUA: România e recunoscută și apreciată ca un partener stabil și de încredere


Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   vicepremier,   Ankara