Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriel Oprea: “În aceste momente trebuie plafonate prețurile la alimentele de bază”

Gabriel Oprea: “În aceste momente trebuie plafonate prețurile la alimentele de bază”

Un articol de: George Lupu - 28 Mar 2020, 20:06
Gabriel Oprea: “În aceste momente trebuie plafonate prețurile la alimentele de bază” Foto: facebook.com/pg/gabrielopreaoficial Politică

Fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea a precizat, într-o intervenție la Televiziunea Română, că cetățenii trebuie să respecte legea și măsurile impuse de autorităti în situația în care creșterea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus va determina autoritățile să ia un nou set de măsuri, inclusiv închiderea granițelor pentru românii care se află în în țările aflate în pandemie.

” Legea spune foarte clar, cine intră pe teritoriul țării noastre trebuie să stea 14 zile în carantină. Instituțiile statului și în primul rând instituțiile de forță, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale și toate celelalte structuri pe linia Apărării Naționale sunt pregătite să își facă datoria si să respecte legea. Toți trebuie să respectăm legea. Statul român are două obiective strategice: să limiteze pierderile de vieți omenești și să folosească pârghiile economice pentru că Guvernul trebuie să aibă bani pentru salarii si pensii. Ca să putem merge mai departe trebuie să fie o colaborare strânsă între autorități și cetățeni, să mergem pe fermitate și respectarea strictă a legii, să luam măsuri dure pentru că dacă nu acționăm acum putem intra în alte scenarii mai grave”, a explicat Gabriel Oprea.

Totodată el a ținut să precizeze că în acest moment este necesară plafonarea prețului la alimentele de bază.

“Trebuie să fim calmi, echilibrați, să nu intrăm în panică, să respectăm strict legea. In momentul de față autoritățile au o misiune foarte importantă, să ia decizii clare, corecte și să dea mesaje care să liniștească populația. În aceste momente trebuie plafonate prețurile la alimentele de bază, pâine, lapte, carne, ouă. Nu uitați că sunt peste 5 milioane de pensionari și peste 800.000 de persoane cu dizabilități în țara noastră. “a mai precizat Gabriel Oprea.

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea