Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriel Oprea şi Mircea Duşa vor mărirea vârstei până la care soldații și gradații pot fi menținuți în activitate

Gabriel Oprea şi Mircea Duşa vor mărirea vârstei până la care soldații și gradații pot fi menținuți în activitate

Un articol de: - 05 Dec 2014, 16:11
Gabriel Oprea şi Mircea Duşa vor mărirea vârstei până la care soldații și gradații pot fi menținuți în activitate Foto: ziuaveche.ro Politică

Vicepremierul Gabriel Oprea și ministrul Apărării, Mircea Dușa, au inițiat o propunere legislativă privind mărirea de la 50 la 55 de ani a vârstei până la care soldații și gradații profesioniști pot fi menținuți în activitate.

Propunerea legislativă priveşte modificarea Legii nr. 384 din 10 octombrie 2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti cu modificările și completările ulterioare şi urmăreşte, în principal, mărirea vârstei până la care soldații și gradații profesioniști pot fi menținuți în activitate, de la 50 la 55 de ani, dacă îndeplinesc condiţiile specifice şi trec probele psihologice, fizice şi de evaluare finală, conform Mediafax.

Propunerea legislativă va modifica alineatul (2) al art. 35 din Legea 384/2006, care va avea următorul cuprins: ”Limita maximă de vârstă până la care soldaţii și gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate se stabileşte prin ordin al ministrului Apărării naţionale, dar nu poate depăşi 55 de ani".

În expunerea de motive a propunerii legislative se arată că, în prezent, ministerul Apărării este nevoit să renunțe la serviciile soldaților și gradaților profesioniști tocmai când aceștia au cea mai mare experiență, de multe ori dobândită în repetate misiuni externe sau în teatrele de operații, din cauza limitării impuse de actuala legislaţie.

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   Mircea Dusa,   soldati,   armata