Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriel Oprea a lansat primul volum de memorii, intitulat “Confesiuni din sufrageria lui Oprea”: "Anul 2015 a fost unul de cumpănă pentru mine. Ajunsesem la 33 % în încrederea românilor" (VIDEO)

Gabriel Oprea a lansat primul volum de memorii, intitulat “Confesiuni din sufrageria lui Oprea”: "Anul 2015 a fost unul de cumpănă pentru mine. Ajunsesem la 33 % în încrederea românilor" (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 02 Dec 2020, 10:08
Gabriel Oprea a lansat primul volum de memorii, intitulat “Confesiuni din sufrageria lui Oprea”: "Anul 2015 a fost unul de cumpănă pentru mine. Ajunsesem la 33 % în încrederea românilor" (VIDEO) Foto: facebook.com/pg/gabrielopreaoficial Politică

Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, Gabriel Oprea, a lansat, miercuri, primul său volum de memorii, intitulat “Confesiuni din sufrageria lui Oprea”.

Evenimentul de lansare a avut loc la ora 11.00, la sediul Uniunii din strada Gheorghe Brătianu nr. 7, în prezența gazetarului Ion Cristoiu, care semnează prefața cărții.

"Anul 2015, știți cu toții a fost un an  de cumpănă ca să spun așa pentru mine. Ajunsesem la 33 % în încrederea românilor. UNPR la peste 10 l% șila  peste 500.000 de membrii de partid. Evenimentele din toamna acelui an mi-au schimbat soarta politic și personal. Din vicepremier pt securitate națională, premier interimar cu o carieră solidă bazată pe fapte, pe realizări importante, cu impact pentru un întreg sector profesional,  pentru securitatea națională respectat și zic eu apreciat am fost transformat peste noapte aș spune intelligence în controversat, analfabet și criminal.

Într-o secundă tot traseul meu profesional a fost reconfigurat. Anul 2015 cu bunele și cu relele lui a inspirat această carte, acest prim volum de memorii, "Confesiuni din sufrageria lui Oprea". Vă invit să lecturați. Veți descoperi multe informații interesate și interesante", a spus Gabriel Oprea la eveniment.

Acesta a dat mai multe detalii despre informațiile care apar în carte:

"Veți afla de asemenea adevăruri despre parcursul profesional al unui băiat rămas fără tată, tată militar la 38 de ani în misiune, urmărind cariera tatălui, ajuns militar la școala militară pe care am terminat-o primul", a mai declarat Gabriel Oprea.  

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urmă căruia a decedat.

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în mai 2018 pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Despre această carte, Gabriel Oprea a vorbit în cadrul unui interviu, în urmă cu o săptămână, precizând că memoriile vor cuprinde și relatări inedite despre anul 2015:Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

“Anul 2015 a fost complicat. Era anul după alegerile prezidențiale, în care Ponta pierduse alegerile. L-am susținut. Era, de fapt, o guvernare PSD-UNPR, eram vicepremier pentru securitate națională. L-am susținut total, pe bună dreptate pe Victor Ponta. La un moment dat Victor Ponta și-a dat demisia din funcția de președinte al partidului. Era cea mai importantă funcție pe care el o avea, unde fusese ales. El avea o guvernare bună și foarte bună.

Atât eu, cât și proiectul politic UNPR, s-a ținut de cuvât, fie că am fost în Guvernul de dreapta cu prim-ministrul Boc și Ungureanu, fie în Guvernele de stânga, Guvernele Ponta, am fost serioși și ne-am ținut de cuvânt. Am pus interesul național al României pe primul loc. Credem în continuare în România. Nu mi-am motivat demisia”, a precizat Gabriel Oprea.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunțat că la alegerile parlamentare ce se vor desfășura pe data de 6 decembrie a luat decizia să candideze independent pentru un mandat de deputat în București, la cererea militarilor și polițiștilor din toată țara și mai ales din Capitală.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   UNPR,   Victor Pona