Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriel Sandu, în faţa judecătorilor: Am fost cel mai prost ministru din istoria României (VIDEO)

Gabriel Sandu, în faţa judecătorilor: Am fost cel mai prost ministru din istoria României (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 12 Oct 2015, 15:12
Gabriel Sandu, în faţa judecătorilor: Am fost cel mai prost ministru din istoria României (VIDEO) Foto: mondonews.ro Politică

Declaraţie stupefiantă a unui fost ministru! Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, prezent luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Microsoft, se consideră cel mai prost ministru din istoria României, informează B1 TV. A spus-o în faţa judecătorilor, atunci când şi-a recunoscut faptele în dosar şi a repetat-o apoi în faţa presei. Şi Dorin Cocoş şi-a recunoscut faptele, iar magistraţii au admis şi procedura de judecată simplificată în acest caz.

Întrebat de jurnaliști dacă, într-adevăr, se consideră cel mai prost ministru din istoria României, Sandu a dat un răspuns scurt: ”Da”.

Sandu, împreună cu primarul suspendat din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan dar şi cu omul de faceri Dorin Cocoş au fost audiaţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"La începutul anului 2009, domnul Claudiu Florică şi Dinu Pescariu au venit la mine şi mi au propus să vând ministerului Comunicaţiilor licenţe Mcrosoft. Practic, să le fac conexiunea cu Gabriel Sandu. Vreo 80 sau 90 de mii de licenţe. Mi-au povestit că au mai vândut şi în 2004 , că era practic o continuare. Mi-au povestit că sunt unici distribuitori şi că doar Microsoft vinde asmenea licenţe şi că preţul este cel mai bun de pe piaţă. Eu personal nu îl cunosc de domnul Gabriel Sandu, ştiam însă că are o relaţie bună cu Gherorge Ştefan, Gherghe Flutur, Florin Popescu şi am apelat la Gheorghe Şteafan care locuia frecvent la hotelul meu”, a spus Dorin Cocoș în fața magistraților.

"La câteva zile, am avut o întâlnire în 4. S-a discutat, domnul Florică venind cu propuneri detaliate cu ce vrea să vândă, că acest contract e din 2004. Nici eu, nici domnul Ştefan nepricepându-ne la datele astea tehnice. A zis că trebuie reînnoit acest contract, că sunt câte zeci de mii de licenţe folosite de guvernul României, pentru că expirase anteriorul contract şi că e vorba de aproximativ 100 de mii de licenţe Microsoft. Erau folosite oarecum ilegal, dacă nu se prelungeşte acest contract. Costul pe care trebuia să îl suporte bugetul era de 80 - 85 milioane de euro, costul pentru contract!‎ Discountul acordat de Microsoft era de 15-20 la sută, asta s-a mai discutat atunci. Aceasta a fost prima intalnire. Din toţi banii încasaţi de la Pescariu, mie mi-au rămas în jur de 1 milion 200 de mii, adică 700 de mii ca împrumut bancar, care se regăsesc şi în declaraţiile de avere ale fostei mele soţii şi 500 de mii de euro, în diverse împrejuăriri, cash”, a mai spus acesta.

Şi dacă Dorin Cocoş şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor, Gheorghe Ştefan nu a făcut-o. Iar în cazul lui Gabriel Sandu şi Dorin Cocoş magistraţii au aprobat procedura de judecată simplificată. Adică pedepse mai mici.

Gabriel Sandu: Sunt cel mai prost ministru din istoria României


Citeşte mai multe despre:   Curtea Suprema,   dosarul microsoft,   Dorin Cocos