Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea: 100.000 de măști vor fi trimise școlilor din Capitală. Guvernul va asigura foarte puține, atunci e clar că e nevoie de ajutor (VIDEO)

Gabriela Firea: 100.000 de măști vor fi trimise școlilor din Capitală. Guvernul va asigura foarte puține, atunci e clar că e nevoie de ajutor (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Aug 2020, 17:03
Gabriela Firea: 100.000 de măști vor fi trimise școlilor din Capitală. Guvernul va asigura foarte puține, atunci e clar că e nevoie de ajutor (VIDEO) Politică

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei și candidatul PSD pentru un nou mandat, a anunțat că 100.000 de măști vor fi donate elevilor din București, care încep școala pe 14 septembrie. Aceasta și-a lăudat colegii care, în loc să cheltuie banii pe materiale electorale, au preferat să-i strângă și să cumpere măștile. Acestea vor fi distribuite unităților de învățământ din Capitală, prin intermediul primăriilor de sector. Firea a mai spus că vor urma și alte inițiative de acest fel, mai ales că Guvernul PNL a anunțat că nu va putea asigura măști de protecție pentru toți copiii, deși cu toții vor trebui să le poarte cât sunt la școală. Firea a mai afirmat că înțelege perfect îngrijorările părinților, pentru că și ea are copii și, deci, aceleași preocupări.

 

Gabriela Firea: Trimitem 100.000 de măști școlilor din București, pentru a fi folosite de copii

 

„Vin azi cu o acțiune care ajută cât de puțin, dar contribuie la binele general. Colegii mei, am văzut că sunt bannere foarte mari, afișe, dar ei au preferat să strângă acești bănuți și să cumpărăm împreună 100.000 de măști de protecție care vor merge la școlile din Capitală.
Le voi distribui școlilor prin primăriile de sector, că ele au în administrare școlile și sunt convinsă că vor putea să asigure măcar pentru copiii care vin la școală în primele zile.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, are grijă de cele peste 250 de cabinete de medicină școlară și vom asigura și la cabinetele noastre măști de protecție pentru copiii care vin de acasă fără măști sau care le rup, le pierd sau sunt în alte situații”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai precizat că vor urma și alte inițiative de acest fel, iar săptămâna viitoare va convoca un Comanament de urgență la PMB, la care vor veni reprezentanții primăriilor de sector și, împreună, vor găsi soluții ca anul școlar să înceapă în condiții cât mai bune.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Firea: Guvernul a anunțat că nu poate asigura măștile pentru toți copiii. Vor apărea discuții, discriminări 

 

Primarul Capitalei a mai afirmat că este la curent cu anunțul Guvernului, potrivit căruia nu va putea asigura măști de protecție pentru toți copiii, ci doar pentru cei din mediile defavorizate, și consideră că această situație va naște discriminări și alte probleme și tot elevii și părinții vor suferi.

„Știu că, din păcate, Guvernul a anunțat că nu poate asigura măștile de protecție decât pentru copiii din familiile foarte sărace, dar aici se pune întrebarea cât de sărac trebuie să fii ca să-ți asigure Guvernul măști de protecție pentru copii. Cred că va fi foarte greu să faci diferența, de exemplu, dintre un elev care are o familie cu venituri lunare de 2.000 de lei sau un elev ai cărui părinți câștigă 2.300 de lei sau 2.500 de lei. Vor apărea discuții, discriminări și problemele vor curge lanț, din păcate în detrimentul elevilor, în detrimentul părinților și al bunicilor care vor fi în continuare cei mai expuși la îmbolnăvire din cauza faptului că, bineînțeles, copiilor le va fi foarte greu să se protejeze”, a mai declarat Primarul General.

Firea a precizat că nu vrea să sublinieze un neajuns, ci doar să atragă atenția că situația e una dificilă și este nevoie de un efort comun pentru gestionarea ei: „Orice gest în această perioadă, cât de mic, este mare în esență, pentru că trebuie să fie un efort comun pe care să-l facem cu toții, astfel încât să fie cât mai puține îmbolnăviri. (...) În Capitală avem peste 250.000 de elevi și aproape 20.000 de cadre didactice, deci e nevoie de un efort comun. Nu e vorba de a sublinia un neajuns, dar e o realitate: Guvernul va asigura foarte puține măști, doar pentru familiile sărace, dar sunt foarte multe familii sărace și atunci e clar că e nevoie de ajutor”.

 

Primarul General: Și eu sunt părinte, sunt mamă, și înțeleg perfect ce simt părinții

 

Gabriela Firea a mai susținut că și ea este părinte, are doi copii, și înțelege perfect stresul și îngrijorarea pe care le simt părinții în această perioadă. 

„Ne apropiem cu pași rapizi de începutul anului școlar. Sunt convinsă că toți părinții sunt preocupați de felul în care școlile îi vor primi pe elevi. Și eu sunt părinte, sunt mamă, am doi copii. Unul ar trebui să înceapă grădinița la grupa mare, celălalt trece în clasa a doua și înțeleg perfect ce simt părinții din România, din întreaga lume în această perioadă”, a mai afirmat Firea.
 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   masti de protectie,   scoli in Bucuresti,   elevi,   anul scolar 2020