Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea anunță că îi va vota pe Dragnea și Ghiță pentru șefia PSD

Gabriela Firea anunță că îi va vota pe Dragnea și Ghiță pentru șefia PSD

Un articol de: - 22 Oct 2014, 17:01
Gabriela Firea anunță că îi va vota pe Dragnea și Ghiță pentru șefia PSD Foto: activenews.ro Politică

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea, care a devenit și purtătorul de cuvânt al partidului, a declarat, miercuri, că va susține tandemul Dragnea-Ghiță pentru șefia PSD, relatează Mediafax.

Firea a precizat că personal apreciază tandemul Dragnea-Ghiţă şi le va acorda votul la Congresul PSD, dacă cei doi îşi vor depune candidaturile, ea arătând că mesajul este de continuitate a rezultatelor bune obţinute de echipa Ponta-Dragnea.

”Eu, personal, apreciez tandemul Liviu Dragnea-Sebastian Ghiţă. Dacă îşi vor depune candidaturile, îi voi vota la Congres. Mesajul este de continuitate a rezultatelor foarte bune obţinute de PSD la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare de echipa de conducere Victor Ponta-Liviu Dragnea”, a declarat Gabriela Firea.

 Firea, care este şi preşedintele PSD Ilfov, a arătat că, în acest moment, este necesar ca organizaţiile PSD din ţară să fie focusate pentru campania prezidenţială.

”Ne concentrăm sută la sută pe campania electorală. Victor Ponta este cel mai bun candidat şi va fi preşedintele României din decembrie. Dar acum e necesar ca organizaţiile PSD din ţară să rămână focusate”, a spus Firea.

Despre tandemul Dragnea-Ghiță s-a pronunțat și vicepreședintele PSD Marian Oprișan.

El a afirmat că doar Congresul stabileşte cine iese preşedinte al partidului.

”Conform Constituţiei României şi Statutului PSD, orice persoană care deţine calitatea de membru PSD are dreptul de a alege şi de a fi ales. Cine iese preşedintele PSD nu poate stabili decât Congresul partidului, Congres la care participă reprezentanţii miilor de membri ai PSD care în acest moment muncesc cinstit şi sunt dăruiţi câştigării alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta, fiind în acest moment singurul lucru care mă interesează”, a spus Oprişan.

Pe de altă parte, vicepeședintele PSD Galați, Florin Pâslaru, a spus că în partid sunt ”mulţi colegi de valoare” care pot candida la şefia PSD, dar este prematură o discuţie în acest sens, el apreciind, totuşi, că tandemul Liviu Dragnea-Sebastian Ghiţă este unul ”destul de bun”.

Liviu Dragnea este actualul preşedinte executiv al partidului, este cel care conduce campania electorală, este un om de valoare în PSD, aşa cum avem şi alţi colegi. Există posibilitatea să fie candidat pentru preşedinţia partidului, dar cred că este prematur să vorbim despre acest lucru pentru că suntem în campanie electorală. Din discuţiile pe care cel puţin noi gălăţenii le avem cu colegii noştri de la centru, discutăm despre cum merge campania, ce am făcut până acum şi ce avem de făcut în continuare, în aşa fel încât să intrăm în turul doi cu un rezultat de peste 40-42 la sută pentru candidatul nostru Victor Ponta”, a declarat Pâslaru.

 Întrebat dacă anunţurile lui Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă nu contravin deciziei CEX al PSD de la Orăştie, ca discuţiile despre succesorul lui Victor Ponta la conducerea partidului să aibă loc după alegerile prezidenţiale, şi dacă nu ar trebui să existe sancţiuni pentru cei care încalcă acea hotărâre, Pâslaru a evitat să dea un răspuns.

El a mai spus că Liviu Dragnea este ”un bun conducator, un om cu multă forţă politică, cu multă experienţă politică şi cu viziune politică, elemente care contribuie la un CV pentru un preşedinte de partid”.

Deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad, a declarat în contextul în care Sebastian Ghiţă a anunţat că va candida în tandem cu Liviu Dragnea la conducerea PSD - că orice discuţie despre succesorul lui Victor Ponta trebuie să aibă loc după alegerile prezidenţiale.

”Decizia de ieri (marţi – n.r.) din Biroul Permanet Naţional este corectă, foarte bună, pentru că nu trebuie să mai existe ieşiri publice pe tema succesorului lui Victor Ponta. Orice discuţii pe acest subiect sunt premature. Trebuie să ne concentrăm strict pe campania electorală, iar după alegeri să se discute în partid aceste lucruri”, a spus Căprar.

Referitor la anunţurile făcute de Ghiţă şi Dragnea, deputatul a spus că ”orice membru PSD e liber să-şi dorească să fie preşedintele partidului”.

Căprar a subliniat faptul că PSD Arad nu  ia în discuţii în acest moment susţinerea cuiva.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Liviu Dragnea,   Sebastian Ghita