Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea: Companiile municipale s-au înființat tocmai pentru a lupta cu hoția ce exista la Primăria Capitalei. Știu că am supărat cele 5-6 firme abonate la contracte, care au căpușat bugetul ani de zile (VIDEO)

Gabriela Firea: Companiile municipale s-au înființat tocmai pentru a lupta cu hoția ce exista la Primăria Capitalei. Știu că am supărat cele 5-6 firme abonate la contracte, care au căpușat bugetul ani de zile (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Apr 2019, 16:50
Foto: Captură B1 TV Politică

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că înființarea companiilor municipale a avut rolul de a pune capăt hoției din Primăria Capitalei. Mai precis, înainte de înființarea acestor companii, existau doar cinci-șase firme care erau abonate la contracte și luau foarte mulți bani pe serviciile prestate, în detrimentul altor oameni de afaceri. 

Firea a dat și exemplul unei firme care primea 50.000 de euro de la Administrația Străzilor, pentru a introduce în sistemul de management al traficului o licență doar pentru o intersecție, când acea licență costa de la producător doar 2.000 de euro. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Vreau să vă spun de la început că toate companiile despre care noi am vorbit în această perioadă, înglobate în holdingul București - Capitală Europeană, au fost înființate conform unei legi care este și acum în vigoare - Legea 31/1990. Ea nu a fost desființată de niciun act normativ și aceste societăți au fost înființate cu foarte multă bună credință. Ne-am dorit servicii de bună calitate, la prețuri corecte. Mă bucur că unul dintre partidele de Opoziție are sloganul pentru europarlamentare ”fără hoție ajungem departe”, pentru că și în cazul multor administrații din subordinea Primăriei era vorba de foarte multă hoție, hoție despre care acum nimeni nu mai vorbește. Sau dacă vorbește, vorbește în șoaptă. 

Companiile s-au înființat tocmai pentru a lupta cu hoția de la Primăria Capitalei. Știu că am deranjat, că am supărat pe cele cinci-șase firme abonate la bugetul Primăriei Capitalei, care au căpușat acest buget ani de zile, dar eu merg mai departe. Știu ce campanii negative de presă plătesc, ce activități politice sponsorizează, pentru că orașul e mare, dar e mic și se află. Dar nu mă sperii și nu abdic.

Dau din nou exemplu cum se plătea de la Primăria Capitalei, Administrația Străzilor, 50.000 de euro unei firme pentru a introduce în sistemul de management al traficului o licență doar pentru o intersecție. Compania Municipală de Management al Traficului a aflat cu stupoare că acea licență costă la producător 2.000 de euro, dar Primăria Capitalei plătea 50.000 de euro. Dacă nu se schimba primarul și Consiliul General și dacă nu s-ar fi înființat Compania de Management al Traficului și azi Administrația Străzilor ar fi plătit pentru fiecare licență 50.000 de euro, nu 2.000 de euro. Spun asta să le audă toată lumea! De asta am decis înființare acestor companii, nu ca să-mi creez probleme, nu ca să deranjez pe cineva, nu ca să supăr oameni de afaceri care erau obișnuiți să fie mai aleși decât ceilalți oameni de afaceri, că ei aveau contractele asigurate”, a declarat Primarul general, Gabriela Firea.

Citeşte mai multe despre:   gabriela firea,   primaria capitalei,   bucuresti,   psd
 
 
 
Loading...