Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea: Cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile. Este o măsură injustă pentru toți elevii, pentru toți profesorii (VIDEO)

Gabriela Firea: Cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile. Este o măsură injustă pentru toți elevii, pentru toți profesorii (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 29 Oct 2020, 14:21
Gabriela Firea: Cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile. Este o măsură injustă pentru toți elevii, pentru toți profesorii (VIDEO) FOTO: Facebook: Gabriela Firea Politică

PSD cere noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile din București. Solicitarea a venit prin vocea Gabrielei Firea, șefa PSD București, care a precizat că măsura închiderii tuturor unităților de învățământ din Capitală, în actualul context epidemiologic, este una nedreaptă atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

 

PSD cere redeschiderea școlilor în Capitală. Gabriela Firea: ”Este o măsură injustă”

 

”Situația singulară la nivel european și aberantă, spun eu, cu privire la privirea școlilor în Capitală. Este o măsură injustă pentru toți elevii, pentru toți profesorii. De exemplu, în Europa, doar România și Lituania țin școlile închise. Care este motivul pentru care școli din Capitală în care nu a fost niciun caz sau poate un caz-două, să fie orpite cursurile? Nu există nicio justificare și cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile. Ce este de făcut? Ce face toată Europa, să fie testați elevii, profesorii și acolo unde se constată un focar, doar acolo se poate închide o clasă sau mai multe clase sau poate, in extremis, o școală, dar nu să iei o măsură atât de radicală, atât de nedreaptă și de neexplicat de a închide toate unitățile de învățământ dintr-un oraș așa de mare cum este Bucureștiul, doar pentru că așa vrea Guvernul”, a declarat Gabriela Firea

Social-democrata a mai susținut că cei mici sunt afectați emoțional de faptul că nu mai merg la școală și nu-și mai văd colegii și profesorii. 

”Am și eu copii, vorbesc în fiecare zi cu zeci, sute de mame, de familii, toată lumea este îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul tradițional, în clasă, cu cel online. Copiii sunt afectați emoțional, nu mai socializează, nu se mai regăsesc, nu-și mai văd colegii, profesorii. De asemenea, sub nicio formă calitatea educației nu este aceeași în online. Asta o spun specialiștii. Sunt multe familii în care copiii sunt supravegheați de bunici, iar aceștia nu sunt familiarizați cu toată metodologia online. În plus, costurile pentru părinții care rămân acasă cu copiii lor sunt foarte mari”, a mai spus Firea.

 

Ce propuneri fac social-democrații privind școlile din Capitală 

 

În acest context, social-democrații vin cu o serie de propuneri care se referă la testarea masivă a elevilor și cadrelor didactice din Capitală.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

”Să se aplice programul care a fost inițiat deja de mine, ca primar general, avem totul pregătit, atât aparatură de testare, cât și teste și personal calificat. Să fie testați elevii, profesorii, dacă este nevoie, și părinții atunci când apare un caz, și să se izoleze doar acele situații epidemiologice care apar, iar școlile să rămână deschise. (...) Realitatea o putem afla doar prin testarea masivă a elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar. Acestea sunt propunerile noastre și nu sunt altceva decât măsuri desprinse din programele de sănătate publică aplicate, în acest moment, la nivel european și care au dat rezultate”, a mai spus Gabriela Firea.

Întrebată de ce acum cere redeschiderea școlilor în condițiile în care în luna martie, atunci când a început pandemia, a solicitat închiderea unităților de învățământ, ca ”element de precauție suplimentară”, asta în condițiile în care, comparativ cu primăvara acestui an, Bucureștiu înregistrează acum o incidență mult mai mare a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, Gabriela Firea a răspuns: ”În luna martie, nu eram atât de bine pregătiți ca acum. Spitalele nu erau dotate cu aparatură de testare RT-PCR, nu erau achiziționate teste, nu erau organizate multe laboratoare, triaje epidemiologice la în unitățile sanitare, nu erau achiziționate materialele de protecție pentru cadrele medicale. În acel moment, era un risc foarte mare. În acest moment, cel puțin la nivelul Municipiului București, avem stocuri de materiale sanitare, echipamente, tratamente, teste pentru câteva luni bune. Practic, suntem pregătiți și suntem într-o altă situație”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Potrivit datelor anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, joi a fost înregistrat un record negativ în privința numărului de cazuri de coronavirus, confirmate în Capitală. Bucureștiul a contabilizat în ultimele 24 de ore, 1.129 de noi îmbolnăviri. De asemenea, Capitala se numără printre zonele din țară cu cea mai ridicată rată a incidenței cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, clasamentul fiind următorul: Alba (3,8), București (3,69), Harghita (3,32), Sălaj (3,43) și Timiș (3,61). 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   PSD