Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea: Cred că e mult mai periculos dacă oamenii nu se prezintă la vot / USR nu mai are dreptul să spună că luptă împotriva corupţiei

Gabriela Firea: Cred că e mult mai periculos dacă oamenii nu se prezintă la vot / USR nu mai are dreptul să spună că luptă împotriva corupţiei

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Sep 2020, 09:24
Gabriela Firea: Cred că e mult mai periculos dacă oamenii nu se prezintă la vot / USR nu mai are dreptul să spună că luptă împotriva corupţiei Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, care aspiră la un nou mandat, dar și prim-vicepreşedintele PSD, a declarat că nu există niciun pericol pentru românii care vin la vot la alegerile locale, atât timp cât regulile anti-coronavirus sunt respectate. E periculos, în schimb, ca oamenii să se prezinte în număr mic la urne, deoarece rezultatul scrutinului s-ar putea să nu fie unul pe placul lor. Firea a mai spus că românii ar trebui să aibă dreptul de a merge la vot pe tot parcursul zilei, pentru a se evita aglomerările. Totodată, ea a ținut să-și critice adversarii politici: despre PNL a spus că a făcut afaceri private pe timpul stării de urgență, iar pe cei de la USR i-a acuzat de complicitate, prin faptul că au acoperit aceste fapte. „USR nu mai are niciun drept să mai spună că luptă împotriva corupţiei”, a precizat Gabriela Firea.

 

Gabriela Firea: Cred că este bine să folosim întreaga zi de vot, astfel încât să nu se producă aglomeraţie seara

 

Firea a susținut că ar trebui ca oamenii să aibă posibilitatea să meargă la vot pe întreg parcursul zilei de duminică, 27 septembrie, pentru a nu se crea aglomerări. A mai spus că nu e periculos să mergi la vot, atât timp cât regulile sunt respectate, ci mai degrabă e periculos să nu mergi la urne.

„Când s-a stabilit data alegerilor, noi am zis că ideal ar fi să le amânăm pentru primăvara lui 2021, dar, din păcate, nu s-a dorit acest lucru. Guvernul a vrut să se organizeze în această toamnă. Se organizează, cetăţenii au învăţat să se protejeze”, a declarat Gabriela Firea, pentru Antena 3. 

Acesta a remarcat faptul că oamenii respectă regulile și s-au obișnuit cu acest nou mod de viață generat de epidemia de coronavirus. În aceea ce privește alegerile, însă, ea crede că românii ar trebui să aibă posibilitatea să voteze pe tot parcursul zilei, dat fiind că procesul electoral va fi ceva mai greoi, din cauza regulilor anti-COVID-19.

„Nu e periculos să mergi la vot, câtă vreme toţi respectă regulile: distanţă între participanţii la vot de 1,5 metri, purtarea măştii de portecție, dezinfectarea. Procesul va fi puţin mai lent, dar e important să folosim toate orele de vot. (...)  Cred că e bine să folosim întreaga zi de vot, astfel încât să nu se producă aglomeraţie seara. (...)

Nu cred că vor fi persoane speriate să meargă la vot, pentru că ştiu bine că dacă se protejează, nu există risc. Cred că este mult mai periculos să nu se prezinte la vot, pentru că uitaţi ce se întâmplă... Avem un Guvern care se încăpăţânează să rămână la Palatul Victoria, care a fost salvat prin moţiune de cenzură de o coaliţie pe care aş numi-o coaliţia pandemiei, formată din PNL, URS, UDMR şi PMP”, a mai declarat prim-vicepreşedintele PSD.

 Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

Candidatul PSD la Primăria Capitalei: USR nu mai are niciun drept să spună că luptă împotriva corupţiei

 

Gabriela Firea a mai afirmat că USR și-a pierdut dreptul de a spune că luptă împotriva corupției deoarece, afirmă ea, nu a luptat și cu corupția Guvernului PNL. Social-democrata i-a acuzat pe liberalii aflați la Palatul Victoria că au făcut afaceri private în timpul stării de urgență.

„Acest Guvern a făcut ceva inacceptabil şi anume afaceri private în starea de urgenţă. Dacă acest Guvern merită să rămână în continuare la Palatul Victoria, acest lucru îl vor spune românii în decembrie, când se vor organiza şi alegeri parlamentare

USR, spre exemplu, nu mai are niciun drept să mai spună că luptă împotriva corupţiei. De ce nu a luptat şi împotriva corupţiei Guvernului PNL, unde, nu spunem noi sau cetăţenii, spun instituţiile statului, s-au cumpărat măşti la preţ de 100 de ori mai mare, s-au cumpărat materiale sanitare foarte scumpe, s-au întâmplat evenimente nedorite în care s-au dat comisioane în afacerea Unifarm, a mai acuzat Gabriela Firea.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   alegeri locale,   preventie coronavirus,   Guvernul Orban,   USR