Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea, despre lipsa apei calde: „Producerea agentului termic nu ține de Primăria Capitalei, nu a ținut de Gabriela Firea și nu va ține de Nicușor Dan”

Gabriela Firea, despre lipsa apei calde: „Producerea agentului termic nu ține de Primăria Capitalei, nu a ținut de Gabriela Firea și nu va ține de Nicușor Dan”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Noi 2020, 21:36
Gabriela Firea, despre lipsa apei calde: „Producerea agentului termic nu ține de Primăria Capitalei, nu a ținut de Gabriela Firea și nu va ține de Nicușor Dan” FOTO: Facebook: Gabriela Firea Politică

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea a adus în discuție problemele apei calde din muncipiu, dar și motivele pentru care în mandatele anterioare ei nu s-ar fi făcut investiții în acest domeniu. Todoată, candidatul PSD la alegerile parlamentare a ținut să le reamintească bucureștenilor că CET-urile din Capitală țin de Ministerul Energiei, nu de Primărie.

„Pentru mulți primari generali acestea nu au reprezentat o prioritate. (...) Se considera că banii folosiți pentru reabilitarea rețelei de termoficare sunt bani aruncați, îngropați, pentru că știți, și fizic, te gândești că faci ceva dedesupt și oamenii nu simt. A fost o mare greșeală, pe care au făcut-o fostele conduceri ale Primăriei Capitalei, pentru că nu au realizat cât de mult se degradează această rețea.

Ce nu s-a accentuat suficient, poate și din vina mea sau din vina colegilor mei, abia mai târziu, tema centrală a campaniei electorale a fost apa caldă, sau mai exact lipsa ei și am văzut diferite declarații, este faptul că producerea agentului termic nu ține de Primăria Capitalei, nu a ținut de Gabriela Firea și nu va ține de Nicușor Dan, ci de Guvern și mai ales de Ministerul Energiei. Toate CET-urile țin de ELCEN care este o entitate în subordinea Ministerului Energiei.

Producția a ceea ce se transportă și distribuie ține exclusiv de Guvern. Am primit mesaje li amenințări și voalate și explicite în care mi se spunea că lasă că o să vezi ce o să pățești în campanie. (...) A fost sabotajul cu scop politic, ca bucureștenii să fie supărați pe mine.

Am comunicat faptul că există o problemă în relația comercială cu ELCEN, care aparține de Ministerul Energiei și am solocitat un reglaj. Nu s-a dorit acest lucru, a fost o relație tensionată”, a explicat Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, miercuri seara la un post de televiziune.  

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea