Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Libertatea: Firea a dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB, care a făcut plângere către DNA împotriva jafului de la Spitalul Gomoiu / Tolontan: Noi vorbim pe documente (VIDEO)

Libertatea: Firea a dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB, care a făcut plângere către DNA împotriva jafului de la Spitalul Gomoiu / Tolontan: Noi vorbim pe documente (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 01 Noi 2019, 08:56
Foto:Inquam Photos / George Călin Politică

Jurnaliştii de la Libertatea anunţă că Primarul general, Gabriela Firea, ar fi dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB, Lavinia Coțofană, doar pentru că aceasta și-a ”permis” să formuleze o plângere către DNA în cazul jafului de la Spitalul Gomoiu.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a explicat, pentru B1 TV,  că există două documente oficiale care vorbesc despre „furtul de la Gomoiu”. Iar unul dintre ele a fost întocmit după consultarea unor experți angajați chiar de ASSMB, autoritatea care se ocupă de spitalele ce țin de Primăria Capitalei.

Tolontan susține că Lavinia Coțofană a formulat o plângere la DNA numai că șefi din Primărie au avut grijă ca aceasta să nu ajungă pe masa procurorilor anticorupție.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Vreau să spun telespectatorilor B1 TV că sunt într-un fel privilegiați că B1 a ales să prezinte faptele cum sunt, nu sunt multe televiziuni care au făcut asta. Pe la Digi, CTP a mai vorbit despre această umflare a costurilor. 

„Revenind, contractul (pentru lucrările la Spitalul Gomoiu) a fost semnat pe vremea lui Sorin Oprescu și a fost încheiat ca lucrare, recepționat și plătit pe vremea lui Firea. Oamenii din Primărie spun că această lucrare, de peste 50 de milioane de euro de la Gomoiu, prin furtul care a avut loc acolo, constatat de oficialitățile statului... Noi vorbim pe documente. Am prezentat ieri raportul Corpului de control, care arată că vase de toaletă de 200 și ceva de lei au fost cumpărate cu 2000 și ceva de lei.

Dezvăluirile din Libertatea sunt urmarea a ce s-a întâmplat în interior. Oamenii au fost nemulțumiți, că ei știu și Firea știe. Am publicat dovada că acel raport a fost trimis special Gabrielei Firea încă din 2017. Nu a făcut nimic, ba chiar a continuat să plătească facturile de la constructor. 

Întâmplarea a făcut ca la ASSMB, autoritatea care se ocupă de spitalele ce țin de Primărie, să ajungă director juridic doamna Lavinia Coțofană care a fost judecător. Mă rog, ea a fost dată afară, a câștigat procesul și a ajuns să lucreze acolo în mai. S-a uitat pe documente și a văzut acest raport. Experții și-au spus cuvânt și concluziile sunt îngrozitoare: lucrarea fost mult umflată.

Directorul juridic a făcut o plângere la DNA și a înaintat-o șefilor săi. Inițial, director general ASSMB era Daniela Blându, dată și ea afară nu se știe de ce. Ea a luat plângerea, dar n-a depus-o la DNA. A venit apoi Mihai Sabin director ASSMB. Există probe că a primit plângerea care trebuia să ajungă la DNA. A adus-o la Primărie, dar nu s-a întâmplat nimic.
De aproape o lună, o plângerea către DNA nu e trimisă mai departe de șefii Primăriei”,
a explicat jurnalistul Cătălin Tolontan, pentru B1 TV. 
 

Citeşte mai multe despre:   catalin tolontan,   gabriela firea,   assmb,   lavinia cotofana,   spitalul gomoiu
 
Loading...