Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea, pe șantierul din Glina: Va fi cea mai mare stație de epurare a apelor uzate din sud-estul Europei. Protecția mediului nu e o joacă (VIDEO)

Gabriela Firea, pe șantierul din Glina: Va fi cea mai mare stație de epurare a apelor uzate din sud-estul Europei. Protecția mediului nu e o joacă (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 29 Iun 2020, 15:36
Gabriela Firea, pe șantierul din Glina: Va fi cea mai mare stație de epurare a apelor uzate din sud-estul Europei. Protecția mediului nu e o joacă (VIDEO) Politică

Gabriela Firea a afirmat că la Glina se va afla cea mai mare stație de epurare apelor uzate din sud-estul Europei și primul incinerator de nămol din țară. Primarul General al Capitalei a făcut declarațiile chiar de pe acest șantier, care reprezintă cel mai mare proiect de mediu din țară. Instalația, unicat în această parte a continentului, va deservi 2,4 milioane de oameni. Ea a costat 400 de milioane de euro, 230 de milioane fiind din fonduri europene, iar restul din bugetul Primăriei București. Sănătatea oamenilor e prioritară pentru noi, iar protecția mediului nu trebuie să fie o joacă, a punctat Firea.

 

Gabriela Firea: La Glina se va afla cea mai mare stație de epurare apelor uzate din sud-estul Europei 

 Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a vizitat, luni, șantierul din Glina, acolo unde se ridică cea mai mare stație de epurare a apelor uzate din sud-estul Europei.

„Ne afăm pe cel mai mare șantier de mediu din sud-estul Europei. Este vorba despre stația de epurare a apelor uzate și incineratorul de nămol din zona Glina, care vor deservi cetățenii din municipiul București, cât și pe cei din zona limitrofă, mă refer la județul Ilfov. 
Este un proiect pe care l-am găsit blocat când am ajuns la Primăria acum patru ani de zile. Doi ani, atât eu, cât și echipa mea am muncit pentru deblocarea acestuia și iată că se muncește de peste un an și jumătate. Chiar și acum, la peste 34 de grade. Nu s-a făcut pauză nici pe perioada stării de urgență și putem spune că avem un avans considerabil. Incideratorul de nămol e gata în proporție de 85-90%, deci ritmul a fost unul foarte alert. 

Este un proiect pe fonduri europene, suma totală a investiției este de aproape 400 de milioane de euro, din care fonduri nerambursabile 230 de milioane de euro, restul, o sumă considerabilă, fiind acoperită de Primăria Municipiului București.

Sănătatea oamenilor e prioritară pentru noi, iar protecția mediului nu trebuie să fie o joacă sau nu trebuie să fie doar o declarație”, a susținut, luni, Gabriela Firea, primarul General al Capitalei. 

Sursă Video: Gabriela Firea / Facebook

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Constantin Alexandrescu: Este o instalație unicat în Europa de Est

 

La rândul său, inginerul Constantin Alexandrescu a explicat faptul că instalația de la Glina este unicat în Europa de Est, utilitatea ei ținând atât de prezervarea mediului, cât și de sănătatea oamenilor.

„Beneficiile pe care le aduce un astfel de program sunt incomensurabile, atât din punct de vedere al sănătății populației, a protecției mediului cât și, în final, al modului în care se gestionează managementul deșeurilor, a nămolului la stația de epurare. Instalația este unicat în România și în Europa de Est. Se va ajunge la tratarea a circa 750 de metri cubi de nămol în fiecare oră, astfel încât calitatea mediului să fie prezervată”, a declarat Alexandrescu.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   protectia mediului,   santier in Glina,   instalatie de epurare