Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea prezintă „cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei”. Primarul general propune, printre altele, realizarea pasajelor Petricani și Andronache (VIDEO)

Gabriela Firea prezintă „cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei”. Primarul general propune, printre altele, realizarea pasajelor Petricani și Andronache (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 24 Sep 2020, 14:18
Gabriela Firea prezintă „cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei”. Primarul general propune, printre altele, realizarea pasajelor Petricani și Andronache (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei și candidată PSD pentru un nou mandat la alegerile de duminică, a prezentat „cele mai importante proiecte de infrastructură” ale Bucureștiului, „care vor contribui la fluidizarea traficului și, totodată, la reducerea poluării”. Printre acestea se numără construirea pasajelor Petricani și Andronache, precum și străpungerile Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, respectiv Drumul Săbăreni – Centura București.

Primarul general Gabriela Firea, despre „cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei”

 

„Vă prezint cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei, care vor contribui la fluidizarea traficului și, totodată, la reducerea poluării. Încep cu cel mai discutat și analizat proiect de infrastructură. Mă refer la Podul Ciurel. Am finalizat prima etapă, cea care se referă la Nodul Virtuții. Avem, așadar, un pod hobanat, trei pasaje supraterane și, de asemenea, nouă bretele de circulație pe care se circulă în acest moment. Demarăm deja cea de-a doua etapă, Nod Virtuții – Bd. Uverturii, suntem deja pregătiți să intrăm în teren, avem semnat contractul cu asocierea de constructori și, de asemenea, sunt consemnați banii pentru expropieri. Vor fi doar 20 de imobile expropriate, și nu 200, cum erau în proiectul inițial, ceea ce ar fi îngreunat foarte mult acest proiect”, a declarat edilul.

Gabriela Firea a subliniat că orice lucrare de infrastructură în nordul Capitalei „ajută foarte mult”, având în vedere că zona „este foarte aglomerată”.

„Zona de nord a Capitalei, așa cum știți, este foarte aglomerată. S-a construit mult, sunt și imobile de birouri, de asemenea, și locuințe rezidențiale. De aceea, orice lucrare de infrastructură în această zonă ajută foarte mult. S-a vorbit în anii trecuți despre posibilitatea construirii a două pasaje, la Petricani și la Andronache, dar din păcate nu s-a făcut nimic. Avem deja proiectele pregătite, suntem cât se poate de bine conturați și angajați să mergem în teren și să începem cu ceea ce este prioritar, Pasajul Petricani. Va rezolva foarte mult problema traficului din zonă, pentru că, așa cum vă spuneam, sunt blocaje în fiecare zi, atât dimineața, când se merge de la Ilfov către București, și seara, când cei care locuiesc în localitățile din Ilfov se întorc acasă”, a spus Gabriela Firea.

Ea a explicat că pasajele Petricani și Andronache nu pot fi construite simultan „pentru a nu bloca zona în totalitate”.

„Imediat cum se finalizează construirea Pasajului Petricani, pentru a nu bloca zona în totalitate și pentru a putea exista o variantă alternativă de circulație, deci nu pot fi construite în paralel în același timp cele două pasaje, trecem la construirea Pasajului Andronache. (...) Este proiectul deja realizat. Întreaga zonă va fi reconfigurată. Practic, va fi de nerecunoscut și cu siguranță cele două pasaje, Andronache și Petricani, vor ajuta la fluidizarea traficului în zona de nord a Capitalei și, bineînțeles, la reducerea poluării”, a mai spus primarul general.

 

 Graniță ÎNCHISĂ! Cine NU va mai putea intra, sub nicio formă!

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea