Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea (PSD): În băncile Guvernului e doar o doamnă – și înghesuită în spate, și trimisă la Muncă / Vom plăti cu toții închiderea abruptă și nedreaptă a școlilor (VIDEO)

Gabriela Firea (PSD): În băncile Guvernului e doar o doamnă – și înghesuită în spate, și trimisă la Muncă / Vom plăti cu toții închiderea abruptă și nedreaptă a școlilor (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Dec 2020, 17:21
Gabriela Firea (PSD): În băncile Guvernului e doar o doamnă – și înghesuită în spate, și trimisă la Muncă / Vom plăti cu toții închiderea abruptă și nedreaptă a școlilor (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Gabriela Firea, prim-vicepreședinta PSD, a reproșat noului Guvern faptul că are în componența sa o singură femeie. „Sunt absolut convinsă că în cele trei partide de guvernământ existau doamne pregătite pentru a gestiona anumite domenii de activitate, dar e clar și un alt aspect, și anume că domnii de dreapta țin doamnele în backstage și se consideră tenori ai politicii, îi vom vedea cât vor falsa la guvernare”, spune social-democrata.

Gabriela Firea, despre faptul că în viitorul Guvern Cîțu se regăsește o singură femeie

 

„Dați-mi voie să încep acest scurt discurs cu o remarcă, cu o observație pe care sunt convinsă că ați făcut-o și dumneavoastră. Este o observație pertinentă. În banca Guvernului, mai bine spus în băncile Guvernului, fiindcă avem două rânduri de bănci, există doar o doamnă. Nu cred că e o notă foarte bună pentru trei partide care au un discurs pro-european – și înghesuită în spate, în rândul 2, și trimisă la Muncă. Asta este din păcate situația. Repet, este o observație tristă pe care o fac. Sunt absolut convinsă că în cele trei partide de guvernământ existau doamne pregătite pentru a gestiona anumite domenii de activitate, dar e clar și un alt aspect, și anume că domnii de dreapta țin doamnele în backstage și se consideră tenori ai politicii, îi vom vedea cât vor falsa la guvernare”, a declarat social-democrata, miercuri, la ședința plenului reunit al Parlamentului.

Ce a spus prim-vicepreședinta PSD despre închiderea „abruptă și nedreaptă” a școlilor

 

Gabriela Firea a reclamat, totodată, decizia de închidere a școlilor, pe care a catalogat-o drept una „abruptă și nedreaptă”.

„Aș vrea să știu și eu și sunt convinsă că și mulți dintre dumneavoastră, când își vor cere scuze guvernanții față de copii, față de profesori, față de familii, pentru tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, în pandemie, cu domeniul Educației. Vreau să fiu cât se poate de directă, într-un discurs civilizat, ce le putem spune noi acum românilor care ne privesc cum stăm umăr lângă umăr, la distanță foarte mică. Suntem în pandemie, ni s-a spus că nu deschidem școlile pentru că copiii națiunii se pot infecta și pot să transmită părinților, bunicilor, dar ei se uită acum la noi, prin intermediul camerelor de luat vederi – și dumneavoastră sunteți părinți, și dumneavoastră sunteți profesori, unii dintre dumneavoastră. Când le vor cere guvernanții iertare copiilor din România, profesorilor, familiilor? Este o întrebare, cred, care, deși nerostită de mulți dintre dumneavoastră, rămâne valabilă, mai ales în contextul în care țări către care ne uităm, țări care sunt un exemplu pentru noi toți – avem Statele Unite, avem Marea Britanie, avem Germania, Franța, Italia – cu toții au realizat foarte multe cercetări științifice care au relevat faptul că la școală copiii s-au infectat foarte puțin spre deloc și nu au fost un pericol pentru familiile lor. Eu am înțeles – și probabil și dumneavoastră – că a fost comod pentru Guvern să țină școlile închise, dar a fost dramatic pentru copii, pentru elevi”, a adăugat prim-vicepreședinta PSD.

Ea s-a arătat de părere că „vom plăti cu toții” închiderea școlilor peste câțiva ani, „cât tinerii români vor fi dezavantajați pe piața muncii din Uniunea Europeană, pentru că ei nu au avut acces la Educație în această perioadă”.

„Vom plăti cu toții, și noi, și copiii, și tinerii români închiderea abruptă și nedreaptă a școlilor, peste câțiva ani, și nu foarte departe, când tinerii români vor fi dezavantajați pe piața muncii din Uniunea Europeană, pentru că ei nu au avut acces la Educație în această perioadă și din păcate nici perspectiva nu este prea plăcută, nu este roz”, a mai spus Gabriela Firea.

 

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   PSD