Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Firea: Băsescu și alții au sărit pe mine ca uliii să mă sfâșie, de parcă mi-am tăiat singură fondurile / Primarilor li s-au dat bani mulți pe hârtie. În buget lucrurile sunt roz, în realitate sunt dezastruoase (VIDEO)

Firea: Băsescu și alții au sărit pe mine ca uliii să mă sfâșie, de parcă mi-am tăiat singură fondurile / Primarilor li s-au dat bani mulți pe hârtie. În buget lucrurile sunt roz, în realitate sunt dezastruoase (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 10 Iun 2019, 10:45
Firea: Băsescu și alții au sărit pe mine ca uliii să mă sfâșie, de parcă mi-am tăiat singură fondurile / Primarilor li s-au dat bani mulți pe hârtie. În buget lucrurile sunt roz, în realitate sunt dezastruoase (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de faptul că spune numai minciuni și aberații la televizor despre bugetul Capitalei și îi aduce ei tot felul de acuzații, de parcă ea și-a tăiat singură bugetul. Firea a ținut să-i amintească lui Băsescu faptul că din cauza lui Primăria Capitalei trebuie să-i dea 115 milioane de euro lui Costincă Constanda.

Primarul general susține că situația bugetul Capitalei, și nu numai, este dezastruoasă, iar vina este și a Guvernului deoarece, după ce că a alocat puține fonduri administrațiilor locale, nici acei bani nu au ajuns: ”Guvernul României, cel care a fost condus de facto de fostul președinte de partid, este vinovat nu doar pentru situația de la Primăria Capitalei, cât și pentru situația de la primăriile de sector. Lor le-a dat mulți bani doar pe hârtie. Le-am spus colegilor că dacă erau solidari cu mine și nu mă lăsau singură în disputa cu fostul președinte de partid, probabil situația se îmbunătățea. La fel și în țară. În buget lucrurile arată roz, dar în fapt lucrurile sunt dezastruoase”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Domnul Băsescu, aseară, spunea numai minciuni la un post de televiziune, apoi pleca la alt post de televiziune și apoi la încă unul. A fost frenetic. Sub pretextul că ne lămurește cum e cu Republica Moldova, de fapt se ducea să spună despre bugetul Capitalei informații eronate. Nu aș fi intrat în direct cu el, că știu ce gură bogată are, dar chiar nu mai puteam! Mă uitam și vedeam ce minciuni și aberații spune despre situația Capitalei, învinovățindu-mă pe mine, ca și cum eu mi-aș fi tăiat fondurile.

E adevărat că suntem într-o situație dificilă din punct de vedere financiar, dar toate municipiile și orașele sunt în această situație. Nu mor caii când vor câinii! Sunt convinsă că vom depăși această perioadă de austeritate. Din deficitul de 1 miliard de lei, jumătate din sumă am contractat-o printr-un împrumut de la Trezorierie și sperăm să ne fie aprobat acest împrumut pentru a achita o factură la gaze, iar cealaltă jumătate sunt convinsă că vom găsi soluții pentru a o acoperi. 

După ce că procentul acordat Bucureștiului prin Legea bugetului de stat a fost mic, nici acela nu a venit. Minusul de 500 de milioane din decembrie, plus alte 500 de milioane provenite din minusuri din fiecare lună a acestui an până acum.. s-a adunat un deficit.

Am fost surprinsă, dar mă mir cum de am fost surprinsă, cum au sărit unii ca ulii, atât consilierii din Opoziție cât și un un fost Primar general, culmea, Traian Băsescu. Au sărit pe mine să mă sfâșie, pentru ceva ce nu mi se poate imputa, că nu mi-am tăiat eu singură fondurile. 

Apropo de domnul Băsescu, care le ştie pe toate, el avea un buget 200 de milioane de euro. Aseară spunea că eu gestionez peste un miliard de euro. Nu e adevărat! A fost de 600 de milioane de euro, din care jumătate se duc la subvenția la transportul în comun și la apă caldă și căldură, mai plătim pentru cele 19 spitale și răman puțini bani de investiții. Am preluat proiecte de investiții cu 13% și le-am dus la 90-100%. Dar e greu să recunoști că alții sunt mai buni ca tine. Chiar mă întreb dacă tot era așa vehement, îi aduc aminte că din cauza lui avem acum 115 de milioane de euro, pentru că ÎCCJ a dat câștig de cauză domnului Costică Constanda, iar domnul Băsescu e artizanul întregii întâmplări, schimbul între terenul de la Cartierul Francez cu parcul Bordei și tot dânsul, cât a fost primar, a contractat aceste bonduri de 500 de milioane de euro care nici acum nu au fost plătite”, a declarat Gabriela Firea.
 A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Traian Basescu,   Stiri Bucuresti,   Guvern,   PSD