Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gabriela Firea, veste bună pentru bucureșteni: Guvernul va aproba o OUG pentru construirea Spitalului Metropolitan

Gabriela Firea, veste bună pentru bucureșteni: Guvernul va aproba o OUG pentru construirea Spitalului Metropolitan

Un articol de: - 13 Mar 2018, 12:15
Politică

Primarul General, Gabriela Firea, a anuntat ca textul Ordonantei de Urgenta, prin care Guvernul va trece in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti ultima suprafata de teren necesara construirii Spitalului Metropolitan, a fost redactat si urmeaza sa intre pe circuitul de avizare. 

"Dau o veste bună locuitorilor din Bucureşti şi Ilfov. Visul nostru de a avea un mare spital metropolitan va fi indeplinit. Ieri seara, grupul de lucru interministerial, la care am participat si eu, si-a incheiat activitatea la Guvern, iar redactatarea textului OUG a fost finalizata. Incepand de astazi, acest text va intra pe circuitul de avizare, iar pana al finalul lunii acesteia va intra in sedinta de Guvern, pentru aprobare. Urmeaza demararea in regim de urgenta a studiului de prefezabilitate, prin intermediul caruia vom stabili foarte clar care este modalitatea de realizare a acestui Spital Metropolitan, modalitatea de achizitie publica: licitatie sau concesiune, adica fonduri  proprii ale Municipalitatii sau atragerea unei investitii private", a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in luna februarie folosirea terenului bazei RATB din Soseaua Pipera nr. 55, sector 2, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Spitalul ar urma sa aiba aproximativ 1200 de paturi. Noul Spital Metropolitan va avea in vedere realizarea de sectii pentru care in Bucuresti exista deficit de paturi, respeciv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensive, recuperare medicala.