Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gafă de proporții la Ministerul Cercetării. Specialiști: Acestea sunt imposibilități fizice. Nici în glumă nu este permisă o astfel de exprimare (FOTO)

Gafă de proporții la Ministerul Cercetării. Specialiști: Acestea sunt imposibilități fizice. Nici în glumă nu este permisă o astfel de exprimare (FOTO)

Un articol de: - 16 Apr 2018, 17:47
Gafă de proporții la Ministerul Cercetării. Specialiști: Acestea sunt imposibilități fizice. Nici în glumă nu este permisă o astfel de exprimare (FOTO) Politică

Ministerul Cercetării și Inovării s-a făcut de râs. Într-un comunicat postat pe site-ul instituției se vorbea despre existența unui perpetuum mobile “care generează energie la nesfârșit fără a primi vreo intervenție din exterior”.

“Se știe că nu există niciun fel de perpetuum mobile. Legile termodinamicii spun clar că nu poți produce energie din nimic”, a declarat pentru HotNews  Octavian Micu, cercetător la Institutul de Știinte Spațiale.  

“Perpetuum mobile - acestea sunt imposibilități fizice”, au declarat numeroși cercetători.

Totodată, cercetătorul a mai atras atenția că suntem singura țară care se laudă cu premiile de la Geneva, competiția nefiind văzută în lumea cercetătorilor ca o competiție științifică.

Nici în glumă nu este permisă o astfel de exprimare. Mi se pare aberant că la Ministerul Cercetării din România există oameni care pot să posteze așa ceva, să își dea acordul cu astfel de informații false care să fie publicate”, a explicat cercetătorul.  

După criticile aduse în mediul public, Ministerul Cercetării a șters comunicatul de pe site.