Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Geoană: Numirile în Guvern se fac cu votul Comitetului Executiv. Premierul trebuie să vină cu lista de miniștri pentru a fi supuși votului (VIDEO)

Geoană: Numirile în Guvern se fac cu votul Comitetului Executiv. Premierul trebuie să vină cu lista de miniștri pentru a fi supuși votului (VIDEO)

Un articol de: - 25 Noi 2014, 12:06
Geoană: Numirile în Guvern se fac cu votul Comitetului Executiv. Premierul trebuie să vină cu lista de miniștri pentru a fi supuși votului (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Mircea Geoană a declarat, marți, că partidul PSD trebuie să decidă asupra miniștrilor deoarece el asigură guvernarea.

Nu cred că la Comitetul Executiv trebuie să mergem cu securea scoasă. CEX este mai important astăzi ca for de dezbatere decât congresul viitor. Nu am niciun fel de plan ca lider al PSD. Vreau să ajut cu experiența mea pentru ca partidul să treacă peste cel mai greu moment al său din ultimii 20 de ani”, a declarat Geoană.

”Dacă va fi nevoie să pun umărul într-o formulă sau alta nu voi ezita”, a completat el.

Totodată, senatorul PSD a afirmat că premierul trebuie să anunțe partidul cu privire la persoanele pe care vrea să le propună ca miniștri.

”Ar trebui să terminăm cu această practică în care ne trezim în Comitetul Executiv Național cum a fost cazul la ultima remaniere de Guvern cu personaje care sunt pentru prima dată prezentate partidului. Statului partidului este extrem de clar, că numirile în Guvern se fac cu votul Comitetului Executiv Național și nu cu informarea acestuia. Deci joi trebuie să vină primul minsitru cu liste de miniștri pe care dorește să îi înlocuiască și să îi supună unei dezbateri extrem de serioase și a unui vot explicit al Comitetului Executiv Național”, a explicat Mircea Geoană.

”Dacă partidul este cel care dă co-guvernarea, atunci partidul are dreptul de a co-decide alături de primul ministru”, a arătat senatorul.

Geoană: Numirile în Guvern se fac cu votul Comitetului Executiv


Citeşte mai multe despre:   Mircea Geoana,   partid,   Guvern,   ministri