Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Geoană: PSRO este împotriva impunerii unor cote obligatorii de imigranți. Insist pe un mecanism național de triere a celor care vin în România

Geoană: PSRO este împotriva impunerii unor cote obligatorii de imigranți. Insist pe un mecanism național de triere a celor care vin în România

Un articol de: - 08 Sep 2015, 17:29
Geoană: PSRO este împotriva impunerii unor cote obligatorii de imigranți. Insist pe un mecanism național de triere a celor care vin în România Foto: B1 TV Politică

Președintele PSRO, Mircea Geoană, a declarat că este împotriva impunerii unor cote obligatorii de imigranți pentru România și că este necesară modificarea unor legi precum cea a azilului și legiferarea unui mecanism național de triere a celor care vin în țară.

”Cred că pe lângă dimensiunea de respingere a unor cote obligatorii — care cred că este o poziție pe care suntem și noi, la PSRO, să o susținem, adică ni se pare o idee bună — aș insista pe un mecanism național de triere a celor care vin în România. Pentru că trebuie să fim atenți și acest lucru îl spun cu toată buna intenție, pentru că avem cetățeni de etnie libaneză, siriană sau egipteană, care sunt în România, sunt integrați, care fac o muncă extraordinară și care niciodată nu au avut altă agendă decât agenda țării pe care au adoptat-o și care i-a adoptat”, a declarat Mircea Geoană, potrivit Agerpres.

Acesta a mai susținut că partidul pe care îl conduce va propune în Parlament înăsprirea pedepselor pentru călăuze și pentru cei care sunt complici la acest tip de trafic.

” Cred că trebuie să ne uităm atent la legislația românească, noi propunem și vom avansa în Parlament înăsprirea pedepselor pentru cei care sunt călăuze și care sunt colaboratori pentru acest tip de trafic, de foarte multe ori cu victime (....) înăsprirea pedepselor pentru cei care fac din asta un business al morții. Și nu în ultimul rând, trebuie să umblăm și la Legea Azilului, pentru că, așa cum spunea și președintele în conferința de presă, pe lângă preluarea lor, cazarea lor și găsirea unor resurse minime pentru a-i putea adăposti, vine problema inserției sociale. Și aici legislația românească nu este destul de precisă, pe de o parte în a delimita mai clar cine este imigrant economic și cine este azilant pe cauză de război și criză umanitară, ca să fim siguri că putem să avem un temei legal. La nivel național trebuie să ne uităm mai întâi la Legea Azilului pentru a fi siguri că avem instrumente juridice ca în cazul în care, Doamne ferește, vin și către noi”, a susținut Geoană.

Acesta a mai susținut că este nevoie de o dezbatere, la care să participe experții, despre modificarea legislației specifice, astfel încât aceasta să devină cât mai clară și să permită României să-și protejeze interesele. Totodată, Geoană a mai spus că trebuie ”să triem între cei cu situație dificilă și cei care folosesc drama altora pentru a găsi adăpost și o viață mai bună sub pălărie europeană”.

”În același timp, trebuie să ne uităm foarte, foarte atent și la sursa problemei pentru că atâta vreme cât nu se va găsi un echilibru în Orientul Mijlociu, atâta timp cât nu se va găsi o formulă în care Europa să reinventeze politica de bună vecinătate, în care să putem să investim pentru ca tinerii să aibă de muncă acolo, în care conflictele să fie eliminate și să creăm condiții de stabilitate politică, socială în acea zonă, invitația de a veni la al treilea asalt al Vienei — vorbind în termeni metaforici — va fi în continuare tentantă pentru tinerii de acolo”, a  mai spus liderul PSRO.

Mircea Geoană a mai susținut și că Europa trebuie să fie atentă deoarece deschiderea față de refugiați este o soluție temporară și ”nu putem să nu ne gândim că și alții vor vedea asta ca pe o invitație să vină în continuare către Europa”.

Citeşte mai multe despre:   Geoana,   criza refugiatilor,   legislatie