Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Geoană: PSRO susține reducerea TVA la 19% și redistribuirea reducerii CAS, în mod egal, între angajați și angajatori

Geoană: PSRO susține reducerea TVA la 19% și redistribuirea reducerii CAS, în mod egal, între angajați și angajatori

Un articol de: - 19 Aug 2015, 16:44
Foto: B1 TV Politică

Mircea Geoană a declarat că PSRO, partidul pe care îl conduce, respinge Noul Cod Fiscal în forma propusă de Guvern și că solicită reducerea TVA la 19% și redistribuirea reducerii CAS între angajați și angajatori.

"Propunem acceptarea acestei reduceri de TVA la 19% pentru că atunci când acesta a crescut de la 19% la 24% nimeni nu a vorbit de gradualism. A fost un şoc, o măsură de corecţie brutală şi trebuie, într-o perioadă de creştere economică, să se revină la situaţia ante-factum. Este o chestiune legată şi de reparaţia faţă de scăderile salariale de 25%", a declarat Mircea Geoană, președintele PSRO, potrivit Mediafax.

În opinia sa, reducerea CAS trebuie distribuită în mod egal între angajat și angajator, dat fiind "că România este ţara europeană care are una dintre cele mai înalte cote de impozitare a muncii".

PSRO dorește și actualizarea deducerilor personale de bază şi suplimentare, astfel încât nivelul de impunere pentru salariile mici şi medii să se apropie de cel existent în momentul introducerii cotei unice.

"Nu în ultimul rând propunem şi asta va fi şi votul deputaţilor noştri la discuţia despre Codul fiscal, că nu putem să fim de acord ca această reducere de fiscalitate să fie făcută pe spatele salariaţilor şi a pensionarilor. Propunem să se elimine din Codul fiscal prevederea în care cei 5,5%, care erau deductibili din impozit pentru salariaţi, respectiv 10,5% pentru pensionarii cu activităţi independente, să se revină la situaţia anterioară. Pentru că nu este normal să dai cu o mână şi cu alta să iei de la cei care sunt cei mai vulnerabili",a mai declarat Geoană.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Geoana,   Codul Fiscal,   reducere tva,   TVA,   CAS,   angajati
 
 
 
Loading...