Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Geoană, ”ușor iritat” de propunerea PNL pentru schimbarea sistemului electoral

Geoană, ”ușor iritat” de propunerea PNL pentru schimbarea sistemului electoral

Un articol de: - 28 Sep 2013, 12:37
Geoană, ”ușor iritat” de propunerea PNL pentru schimbarea sistemului electoral Foto: B1.ro Politică

Senatorul PSD Mircea Geoană se declară ”ușor iritat” privind inițiativa liberalilor de schimbare a modului în care sunt votați aleșii locali, spunând că acest tip de gesturi sunt ”ușor inamicale”.
"Şi eu mã uit uşor iritat la acest tip de iniţiative, care nu sunt iniţiative banale, sunt iniţiative strategice, pentru atunci când modifici regula jocului cu privire la sistemul electoral, atunci intri, de fapt, în miezul problemei şi cred cã acest tip de gesturi uşor inamicale la adresa PSD, pentru că se poate discuta despre orice lege electoralã în interiorul USL cu calm, între profesionalişti", a menţionat acesta, întrebat despre iniţiativa liberalilor.

Parlamentarul a subliniat că în acest caz nu este vorba despre o "iniţiativă oarecare", ci de una "strategică".

"Dacã ar fi o iniţiativă oarecare aş fi spus, ştiţi ce, e un grup de parlamentari, este un drept de liberă exprimare a parlamentarilor, trebuie să le dăm şi noi dreptul sã mai aibă câte o iniţiativă, pentru că nu putem sã ţinem sute de parlamentari legaţi cu lanţuri de politica guvermentală. (...) Dar când este vorba despre schimbarea sistemului electoral, acesta este vorba despre un lucru strategic, nu mai este vorba despre o simplă iniţiativă a unui grup de parlamentari", a spus senatorul Geoană, citat de Mediafax.

El a întrebat, retoric, ce ar fi fost dacã, în 2008, când s-a fãcut pentru prima datã legea cu privire la sistemul uninominal, PSD ar fi preferat, cum i-ar fi "convenit", cu un sistem uninominal pur, Geoană subliniind că PNL nu ar fi intrat în Parlament.

"Şi, atunci, cred cã fiecare trebuie sã respecte interesele partenerului şi sper că acest tip de incidente trebuie sã înceteze, pentru că nu fac bine USL şi nu fac bine nici mãcar liberalilor", a opinat senatorul PSD.

Un număr de 63 de parlamentari PNL au semnat un proiect care avantajează partidul mai mic și dezavantajează partidul dominant la alegerile locale din 2016, documentul ajungând direct în Parlament, fără a trece prin USL.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Geoana,   USL,   PNL,   PSD