Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică George Ivaşcu, despre "Cuminţenia Pământului": "Conform legii, banii nu pot fi returnaţi"

George Ivaşcu, despre "Cuminţenia Pământului": "Conform legii, banii nu pot fi returnaţi"

Un articol de: - 17 Mar 2018, 23:13
George Ivaşcu, despre "Cuminţenia Pământului": "Conform legii, banii nu pot fi returnaţi" Politică

Veste proastă pentru aproape 100.000 de români, după dezastrul Guvernului Cioloş din campania pentru achiziţia sculpturii lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului".
George Ivaşcu, ministrul Culturii, a declarat că banii din donaţiile pentru achiziţia operei de artă nu pot fi returnaţi persoanelor care au donat.

"Sunt oameni de bună-credinţă care au participat şi au donat. Conform legii, donaţia nu mai poate fi returnată. Şi atunci, trebuie găsit un mecanism prin care oamenii care doresc, normal, să-şi recupereze banii, să poată fi plătiţi", a afirmat joi seară George Ivaşcu, la TVR.

Întrebat dacă banii nu pot fi returnaţi, ministrul a răspuns că acest lucru nu se poate realiza, din cauza unui mecanism financiar.
"Nu, pentru că aici este un mecanism financiar. (...) Ministerul de Finanţe, care este alături de noi în acest lucru, ne dă soluţiile. E vorba de oameni şi e vorba despre o nedumerire. (...) Şi nimeni nu a explicat. Şi atunci, eu mă aşez pe partea asta în care cred că e bine aşa sau aşa? Nu ştiu. Aştept un răspuns profesional şi o limpezire", a spus George Ivaşcu, potrivit Agerpres

Ministrul Culturii a adăugat că va afla ceea ce este în neregulă în acest caz la finalul unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului.
"Asta voi afla şi eu. Adică, dacă ştiam, nu chemam Corpul de Control. Trebuie să vedem exact şi istoricul acestei poveşti şi trebuie să ştim, iar ei, cu expertiza lor, vor da setul de măsuri care va fi comunicat transparent publicului", a mai spus Ivaşcu.

Oficialul a solicitat miercuri aprobarea unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului pentru a verifica activitatea ministerului în ce priveşte lucrarea "Cuminţenia Pământului".

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a afirmat joi că Executivul va lua o decizie astfel încât persoanele care au donat bani în cadrul campaniei privind achiziţia operei de artă "Cuminţenia Pământului" să îşi poată recupera sumele plătite.
 

Citeşte mai multe despre:   George Ivascu,   cumintenia pamantului,   Eugen Teodorovici