Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cine e directoarea care a redeschis procedura de autorizare a microhidrocentralei de pe râul Taia, din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, deşi instanţa a declarat-o ilegală

Cine e directoarea care a redeschis procedura de autorizare a microhidrocentralei de pe râul Taia, din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, deşi instanţa a declarat-o ilegală

Un articol de: B1 TV - 16 Iun 2019, 12:05
Cine e directoarea care a redeschis procedura de autorizare a microhidrocentralei de pe râul Taia, din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, deşi instanţa a declarat-o ilegală Foto: zhd.ro Politică

Directoarea care a redeschis procedura de autorizare a microhidrocentralei de pe râul Taia, din Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, a fost consilier al ministrului Mediului, Rovana Plumb, în Guvernul USL Ponta 1 şi fost purtător de cuvânt al PSD Hunedoara, notează G4Media. Instanţa a declarat ilegală procedura de autorizare a microhidrocentralei, iar Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement, informează B1 TV.

Georgeta Barabaş este acum directoarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara. Ea le-a explicat jurnaliştilor G4Media de ce a redeschis procedura pentru acordarea unei noi autorizaţii de mediu în cazul microhidrocentralei din situl Natura 2000 Grădiștea Muncelului Cioclovina.

Fostul consilier al ministrului Mediului, Rovana Plumb, în Guvernul USL Ponta 1, susţine că instanţa Curţii de Apel Alba a anulat doar autorizaţia de mediu pentru microhidrocentrală, însă nu a dat şi o decizie de desfiinţare, demolare şi readucere a sitului la starea iniţială.

"La data demarării proiectului MHC Taia, în anul 2009, amplasamentul era situat în afara limitelor Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina modificate prin Hotărâre de Guvern. (...) Procedura de emitere a autorizaţiei, aflată în derulare, este în concordanţă cu prevederile (...) privind protecţia mediului", se arată în răspunsul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, către G4Media.

Şefa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara mai spune că redeschiderea procedurii pentru emiterea unei noi autorizaţii de mediu în cazul microhidrocentralei de pe râul Taia este una legală, deşi instanţa a declarat prima autorizaţie ilegală.

Citeşte mai multe despre:   georgeta barabas,   PSD,   taia,   Rovana Plumb,   Stiri Hunedoara