Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tot mai multe semne de întrebare privind situația diasporei și reacțiile lui Meleșcanu / Jurnaliștii germani, cu ochii pe consulatul României în Stuttgart. MESAJELE ROMÂNILOR, disperați că nu pot vota (VIDEO)

Tot mai multe semne de întrebare privind situația diasporei și reacțiile lui Meleșcanu / Jurnaliștii germani, cu ochii pe consulatul României în Stuttgart. MESAJELE ROMÂNILOR, disperați că nu pot vota (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 26 Mai 2019, 20:01
Politică

Situația zecilor de mii de români din diaspora, care stau cu orele în fața secțiilor pentru a putea vota, a ajuns, cum era de așteptat, în atenția jurnaliștilor străini. Televiziunea germană, de exemplu, a ajuns în fața consulatului României din Stuttgart, acolo unde a fost nevoie și de intervenția poliției pentru restabilirea ordinii. Oamenii ți-au pierdut răbdarea, sunt tot mai nervoși și revoltați pentru că nu au fost deschise suficient de multe secții de votare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Și apar tot mai multe semne de întrebare în legătură cu modul în care a organizat Guvernul aceste alegeri.

Pentru cozile uriașe (Detalii AICI), Ministrul de Externe dă vina fix pe români, care ar fi luat cu asalt unele secții, în vreme ce le-au ignorat pe altele, care au rămas pustii. Meleșcanu mai spune că alegătorii sunt vinovați și pentru că nu s-au înregistrat la ambasade: ”din păcate, nu sunt respectate prevederile legii care se referă la obligația cetățenilor români care sunt în străinătate să se înregistreze la ambasadă, nu avem posibilități reale de a estima numărul cetățenilor care sunt prezenți într-o țară sau alta. Deci toate aceste lucruri duc și la faptul că în câteva dintre ambasade s-au consulate, că văd că acolo este cea mai mare misiune, se produc și cozi la procesul de votare”.

Problema cu explicațiile lui Meleșcanu este că, de fapt, cel puțin românii stabiliți în Germania ERAU înregistrați. Ei sunt obligați să se înregistreze la primărie, căci altfel nu primesc nici chirie, nici contract de muncă. Și totul e computerizat. Meleșcanu trebuia pur și simplu să solicite primăriilor numele românilor și ar fi avut în câteva minute evidența clară.
 

Citeşte mai multe despre:   stuttgart,   germania,   alegeri europarlamentare 2019
 
 
 
Loading...