Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gheorghe Ialomițianu: Ponta să spună public ce angajamente a încheiat cu FMI

Gheorghe Ialomițianu: Ponta să spună public ce angajamente a încheiat cu FMI

Un articol de: - 12 Aug 2013, 16:22
Gheorghe Ialomițianu: Ponta să spună public ce angajamente a încheiat cu FMI Foto: mediafax.ro Politică

Deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu i-a cerut, luni, premierului Victor Ponta să spună public „ce înseamnă un român bogat”, precum și să precizeze care sunt angajamentele luate în fața Fondului Monetar Internațional.

Ialomițianu spune că acordul încheiat cu FMI nu prezintă nicio măsură de relansare economică, fiind, mai degrabă, unul de "supravieţuire a României", potrivit Mediafax.

"PDL îi cere lui Victor Ponta să spună public ce înseamnă un român bogat. În opinia lui Victor Ponta, un om care închiriază o garsonieră cu 200 de lei este un om bogat. Înseamnă că România este o ţară plină de oameni bogaţi. Victor Ponta să ne spună public care sunt angajamentele luate în faţa FMI şi să le spună cetăţenilor ce trebuie să suporte în urma acestor angajamente", a afirmat fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu.

Deputatul PDL spune că în urma încheierii noului acord cu creditorul internațional, românii vor avea de plătit mai multe taxe și impozite, înafară de cele 24 existente deja.

"În iarnă au introdus 21 de taxe, iar după rectificare încă 3 taxe. Victor Ponta nu spune foarte clar că vrea să închidă spitalele, dar se ştie foarte clar că un spital fără finanţare nu poate să existe. Victor Ponta să spună clar ce cuprinde pachetul de bază pe care spune că îl oferă pacienţilor şi care sunt serviciile suplimentare. În scrisoarea către FMI nu se face această dezvoltare, nu se spune că pacienţii cu venituri mici nu vor trebui să suporte contribuţia suplimentară", a menţionat Gheorghe Ialomiţianu, arătând că vor fi tăiate şi finanţările pentru spitale.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   taxe