Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gigi Becali, cel mai leneș europarlamentar: A lipsit de la 73% dintre ședințe!

Gigi Becali, cel mai leneș europarlamentar: A lipsit de la 73% dintre ședințe!

Un articol de: B1 TV - 06 Ian 2012, 23:38
Gigi Becali, cel mai leneș europarlamentar: A lipsit de la 73% dintre ședințe! Foto: evz.ro Politică

Faima lui Gigi Becali a depăşit de multă vreme graniţele ţării. Cotidianul austriac Krone a publicat un articol cu titlul "Cei mai leneși Parlamentari UE". Publicaţia îl plasează pe latifundiarul din Pipera în fruntea chiulangiilor.

Gigi Becali nu prea a trecut pragul Parlamentului European. Jurnaliştii de la Krone susţin că patronul echipei Steaua Bucureşti a lipsit de la 73% dintre ședințe, motiv pentru care l-au numit chiulangiul-șef. Mai exact, Becali, care are mandat din 2009, a participat la doar 37 de ședințe, din 137 de reuniuni.

Publicaţia austriacă mai notează că, deşi, din 2009, salariile parlamentarilor din România și Bulgaria au crescut de la 80.000 de euro la 90.000 euro pe an, asta nu l-a motivat pe Gigi Becali să lucreze mai mult.

Statutul de euro-parlamentar i-a adus însă latifundiarului venituri excelente, pentru că el a fost plătit și pentru ședințele la care nu a participat. Cei de la Krone precizează că Becali a primit aproape 2.500 de euro pe zi, pentru 37 de zile de muncă.

Pe lângă salariul fix, Gigi Becali are și o diurnă de 304 euro pe zi. Astfel, la cele 37 de prezențe în Parlament, Becali și-a mai adăugat încă 11.248 euro, câștigând în total peste o sută de mii de euro.

Pe locul doi la chiulangii se află liberalul irlandez Brian Crowley, care a participat la 60 din 137 de reuniuni, iar pe trei se clasează socialistul ceh Jiri Havel, care a a lipsit la jumătate din acțiunile din plen.

Cei mai harnici au fost doi parlamentari austrieci care au fost prezenți la 88, respectiv 99% din ședințele de plen.

Citeşte mai multe despre:   Gigi Becali,   alegeri europarlamentare