Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gorghiu consideră injustă sistarea de către Guvern a ajutoarelor pentru termoficarea orașelor

Gorghiu consideră injustă sistarea de către Guvern a ajutoarelor pentru termoficarea orașelor

Un articol de: - 15 Oct 2015, 16:05
Gorghiu consideră injustă sistarea de către Guvern a ajutoarelor pentru termoficarea orașelor Foto: ziuaconstanta.ro Politică

Alina Gorghiu a declarat că nu consideră justă recomandarea făcută de guvern ca fiecare primărie să obțină credite rambursabile de la Trezorerie pentru a achita contravaloarea producerii agentului termic, informează Agerpres.

"Este o declarație în bătaie de joc pentru sutele de mii de cetățeni care în iarna 2015-2016 nu vor avea apă caldă și căldură. Să le ceri primăriilor să se împrumute, în baza unei legi care deocamdată nu există, demonstrează lipsa de energie a Guvernului în a soluționa prioritățile comunităților", a spus liderul liberal.

"Emiterea unui act normativ prin care să se oficializeze împrumuturile administrației publice locale de la Trezorerie fără să aduci în același timp și normele de aplicare a acestuia, este o aberație care va nemulțumi cetățenii orașelor, mai ales ai municipiului Drobeta Turnu Severin unde rata șomajului a depășit 10%", a mai explicat Gorghiu.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Victor Ponta a afirmat miercuri că Guvernul are în vedere o modificare legislativă prin care primăriile care au nevoie de sprijin financiar pentru căldură să-l primească printr-un împrumut de la Trezorerie, nu direct de la Extecutiv, așa cum se întâmpla până acum.

"O să avem o modificare legislativă prin care toate orașele care au nevoie de sprijin pentru încălzire nu le dăm noi, așa cadou, ci vor putea să se împrumute din Trezorerie să treacă peste iarnă și, sigur, să dea înapoi creditul într-o perioadă sustenabilă de timp. Că e Bucureștiul, că e Galațiul, că e Aradul, că e altcineva, transparent, egal pentru toți. Să nu se spună că dăm la unul, că e de la un partid, la altul nu dăm că e de la alt partid. Absolut toate Consiliile locale sau Consiliul General pot face solicitare, primesc împrumutul și-l restituie într-o perioadă de timp", a declarat premierul în cadrul ședinței de Guvern.

Citeşte mai multe despre:   gorghiu,   Victor Ponta,   imprumut