Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gorghiu: Numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi este extrem de nepotrivită, iar instituția trebuie ușor reformată

Gorghiu: Numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi este extrem de nepotrivită, iar instituția trebuie ușor reformată

Un articol de: - 16 Sep 2015, 14:26
Gorghiu: Numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi este extrem de nepotrivită, iar instituția trebuie ușor reformată Politică

Alina Gorgiu a declarat că numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi este extrem de nepotrivită și că această instituție trebuie ”ușor reformată”, informează Agerpres.

"N-am nimic împotriva domnului Sârbu personal. Să nu înțeleagă nimeni greșit că am vreo problemă personală cu domnul Sârbu, dar o spun cu toată responsabilitatea că este o numire extrem de nepotrivită la Curtea de Conturi. Sunt absolut convinsă că PSD ar fi avut resursă umană bună, de calitate, foarte bine pregătită, tânără, care să ocupe pentru atâția ani un mandat la Curtea de Conturi — o instituție pe care vrem cu toții să o avem așa cum trebuie. Și Curtea de Conturi trebuie ușor reformată. Trebuie să evităm să o folosim ca pe o instituție unde trimitem oameni atunci când își finalizează cariera politică. Mi se pare nedrept pentru viitorul acestei țări", a declarat Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Declarația a fost făcută în contextul în care miercuri Parlamentul a aprobat numirea lui Ilie Sârbu în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi. Aleșii din ambele Camere au aprobat cu 290 de voturi ”pentru” și 108 ”împotrivă” Hotărârea Parlamentului privind numirea acestuia, după ce Ioan Anton a vacantat funcția.

Citeşte mai multe despre:   gorghiu,   Curtea de Conturi,   Ilie Sarbu