Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Gorghiu: Ponta a promis un milion de locuri de muncă, dar nu s-a ținut de cuvânt. Un guvern liberal va stimula angajările

Gorghiu: Ponta a promis un milion de locuri de muncă, dar nu s-a ținut de cuvânt. Un guvern liberal va stimula angajările

Un articol de: - 07 Oct 2015, 17:55
Gorghiu: Ponta a promis un milion de locuri de muncă, dar nu s-a ținut de cuvânt. Un guvern liberal va stimula angajările Foto: facebook.com/alinagorghiu Politică

Guvernul Ponta a eșuat pe toate planurile, iar promisiunile neonorate acționează într-un cerc vicios, susține Alina Gorghiu, copreședintele PNL, într-o postare pe contul personal de Facebook.

Aceasta dă exemplul promisiunii făcute de Ponta de a crea un milion de locuri de muncă, promisiune care nu doar că nu a fost respectată, dar statisticile oficiale arată că în 2015 sunt mai puțini salariați decât în 2012.

”Propaganda prim-ministrului luptă cu toate armele și pe toate canalele să ne arate cât de bine guvernează PSD. La o analiză mai atentă, cifrele necosmetizate arată eșecul guvernării în toate domeniile majore. Vă amintiți, cu siguranță, de promisiunea lui Victor Ponta de a crea un milion de noi locuri de muncă. După aproape 3 ani și jumătate de guvernare, nu doar că piața muncii nu a explodat așa cum promitea premierul, dar avem mai puțini salariați decât în 2012. Astfel, dacă după primul trimestru din 2012, numărul total al salariaților era de 6,281 milioane de persoane, anul acesta, după cel de-al doilea trimestru, avem cu 205.000 de salariați mai puțin – adică 6,076 milioane, conform INS”, a scris Gorghiu.

Aceasta mai susține că promisiunile uitate pe hârtie nu se opresc.

”Promisiunile neonorate acționează ca într-un cerc vicios: printre angajamentele guvernului se numărau o serie de măsuri pentru stimularea angajării tinerilor și a persoanelor de peste 45 de ani, uitate, însă, pe hârtie. Printre acestea - scutirea (suportarea de la bugetul de stat), pentru o perioadă de 1 an, a contribuțiilor sociale datorate de angajatori în cazul angajării cu contract de muncă a tinerilor cu vârsta sub 25 de ani și a persoanelor cu vârsta mai mare de 45 de ani. De remarcat este că România are o rată a șomajului în rândul tinerilor cu vârste de sub 25 de ani peste media europeană de 22,2%. Este doar un aspect al unei guvernări căreia, dacă îi dai la o parte vopseaua (sunt câteva straturi bune!), descoperi aceeași caroserie ruginită.”, continuă liderul liberalilor.

Gorghiu vine în finalul postării cu planurile PNL de stimulare a angajărilor.

”Un guvern liberal va stimula angajările prin reducerea fiscalității pe muncă. În programul de guvernare, propunem generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe și impozite. În acest fel, taxarea muncii va scădea de la 42% la 32%”, a scris copreședinta PNL în final.

Citeşte mai multe despre:   gorghiu,   Victor Ponta,   promisiuni,   salariati,   locuri de munca,   taxe,   impozit