Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Grindeanu intervine în scandalul dintre Arafat și Bodog: Vreau să ajungem la un punct comun, fără orgolii. În momentul ăsta, punem carul înaintea boilor

Grindeanu intervine în scandalul dintre Arafat și Bodog: Vreau să ajungem la un punct comun, fără orgolii. În momentul ăsta, punem carul înaintea boilor

Un articol de: - 30 Mai 2017, 17:38
Grindeanu intervine în scandalul dintre Arafat și Bodog: Vreau să ajungem la un punct comun, fără orgolii. În momentul ăsta, punem carul înaintea boilor Foto: stirilekanald.ro Politică

Sorin Grindeanu a intervenit în scandalul dintre Raed Arafat și Florian Bodog pe tema cumpărării de ambulanțe. Premierul a susținut că în buget nu există finanțare pentru o astfel de achiziție și că în aceeastă chestiune este pus carul înaintea boilor.

”Am evitat și eu și i-am rugat și pe colegii mei din Guvern să nu vorbim foarte mult despre moșteniri grele. Dar, în acest moment, n-avem cum să nu spunem lucruri care vin din trecut, lucruri pe care trebuie să le rezolvăm (...). În momentul ăsta, pe buget, nu există finanțare pentru achiziția acestor ambulanțe. Deci, punem într-un fel carul înaintea boilor. E importantă și etapa asta, cea legată de acest acord-cadru, dar pe noi, în primul rând, ne interesează unde se poate derula mai repede, în condiții transparente (...), și, de asemenea, cum găsim sursa bugetară pentru achiziția acestor ambulanțe", a explicat Sorin Grindeanu.

Acesta a precizat că miercuri va avea o întâlnire cu Raed Arafat, secretarul de stat din MAI, Florian Bodog, Ministrul Sănătății, și Carmen Dan, Ministrul de Interne, și speră să afle atunci soluții pentru finanțare.

Totodată, el și-a exprimat speranța că se vor găsi bani pentru cumpărarea de ambulanțe la rectificarea bugetară care va avea loc în vară: ”O să fie o rectificare pe parcursul verii, undeva în august. E normal, e absolut corect să facem această rectificare, astfel încât poate vom reuși (...) să găsim și sursa de finanțare pentru ambulanțe, de exemplu".

"Îmi doresc să ajungem la un punct comun, fără orgolii. Aici nu e loc de orgolii, fiindcă vorbim de sănătatea oamenilor, vorbim de proceduri care trebuie să fie cât se poate de transparente, de corecte și care să respecte legile din țara noastră (...) Mâine, ca între colegi, aștept argumentația și eu, și doamna ministru, și din partea Ministerului Sănătății, și din partea domnului Arafat, astfel încât aceste proceduri, în primul rând, să se termine cât mai repede, să îndeplinească toate criteriile (...) și, în același timp, aș fi foarte interesat să găsim și sursele de finanțare și să le știm cât se poate de clar", a mai declarat Sorin Grindeanu.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Grindeanu,   Raed Arafat,   buget,   finantare