Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul Dăncilă, film propagandistic de Centenar. România - ''grădina Maicii Domnului'' și ''țara nemuritorului Dracula'', ''născută din contopirea dintre daci și romani'', ”sălașul ultimilor lupi liberi din Europa” (VIDEO)

Guvernul Dăncilă, film propagandistic de Centenar. România - ''grădina Maicii Domnului'' și ''țara nemuritorului Dracula'', ''născută din contopirea dintre daci și romani'', ”sălașul ultimilor lupi liberi din Europa” (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2018, 12:31
Guvernul Dăncilă, film propagandistic de Centenar. România - ''grădina Maicii Domnului'' și ''țara nemuritorului Dracula'', ''născută din contopirea dintre daci și romani'', ”sălașul ultimilor lupi liberi din Europa” (VIDEO) Politică

Guvernul PSD-ALDE a prezentat joi, la debutul unei ședințe solemne ce a avut loc la Alba Iulia, un film despre România. România e prezentată drept "țara nemuritorului Dracula și a albastrului de Voroneț", "o insulă de latinitate în Balcani, născută din contopirea dintre daci și romani".

"România, un picior de plai, o gură de rai - o descriere dintr-o baladă profundă cât istoria, o expresie ca un colier cu nestemate, pentru o țară pe care Papa Ioan Paul al II-lea a numit-o Grădina Maicii Domnului", începe clipul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

România e prezentată apoi ca fiind  "țară a câmpiilor, unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului, a dealurilor domoale ce dau roade gustoase, a munților falnici mângâiati de norii cerului albastru, a izvoarelor limpezi precum cleștarul, a valurilor înspumate ale Mării Negre, a Dunării și a splendorilor de patrimoniu mondial din Delta Dunării".

Se mai vorbește despre pădurile virgine, petrol, gaze naturale și alte bogății, despre peisaje și personalități ”atinse de geniu”: Brâncuși, Eminescu, Cioran, Eliade, Enescu. Se fac, totodată, referiri la Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi și Simona Halep.

România mai e prezentată ca "o țară stabilă și sigură, în care toleranța și buna înțelegere caracterizează viața cetățenilor, indiferent de religie, etnie sau minoritate".

Citeşte mai multe despre:   Guvern,   Centenar