Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Decizie tranșantă a Guvernului, după accidentele aviatice din ultima perioadă

Decizie tranșantă a Guvernului, după accidentele aviatice din ultima perioadă

Un articol de: B1.ro - 17 Iul 2018, 16:47
Decizie tranșantă a Guvernului, după accidentele aviatice din ultima perioadă Politică

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat la debutul ședinței de Guvern că va fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă pentru achiziţionarea unor elicoptere şi a unor simulatoare de zbor pentru Inspectoratul General de Aviaţie. Achizițiile se vor face prin Programul Operaţional Infrastrucură Mare, iar fondurile sunt nerambursabile.

“La iniţiativa MAI, în şedinţa de astăzi (marţi – n.r.) , adoptăm o OUG privind achiziţa centralizată de elicoptere şi simulatoare de zbor pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. MAI va suplimenta dotarea Inspectoratului General de Aviaţie cu 22 de elicoptere şi cu cel puţin un simulator de zbor. Astfel, capacitatea de răspuns şi de pregătire în cazul situaţiilor de urgenţă va fi substanţial îmbunătăţită. Achiziţia se va face din fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastrucură Mare, din care MAI beneficiază de aproximativ 600 de milioane de euro. Programul are ca obiectiv dezvoltarea domeniului în situaţii de urgenţă”, a declarat Viorica Dăncilă.

În prezent IGAv dispune de 22 de aeronave (20 elicoptere şi 2 avioane) reprezentând un grad general de asigurare de 56% faţă de totalul prevăzut în Strategia dezvoltării aviaţiei MAI 2010-2020, informează news.ro.

Potrivit Ministerului de Interne, IGAv nu dispune de capabilităţile necesare executării tuturor misiunilor specifice gestionării situaţiilor de urgenţă, fiind nevoie de achiziţionarea unor elicoptere noi cu dotări moderne, care să poate fi folosite în misiunile de salvare.
 

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   Inspetoratul General de Aviatie