Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul introduce coplata la serviciile medicale private. Dăncilă: Pacienții vor fi informați corect

Guvernul introduce coplata la serviciile medicale private. Dăncilă: Pacienții vor fi informați corect

Un articol de: B1 TV - 24 Apr 2019, 15:00
Foto: gov.ro Politică

Guvernul a adoptat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind introducerea coplăţii în sistemul medical privat după ce, în urmă cu două săptămâni, a amânat adoptarea proiectului, motivând lipsa unei dezbateri cu reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, informează B1 TV. Acum, pacienții se vor putea trata la spitale private, iar o parte din costul tratamentului ar urma să fie suportat de Casa de Asigurări de Sănătate.

”Adoptăm în sedința de astăzi un proiect prin care asigurăm drepturile pacienților, care aleg serviciile oferite de clinici private. Prin completarea legislației, reglementăm faptul că persoanele asigurate care apelează la servicii medicale oferite de clinici private vor plăti numai diferența dintre tariful practicat dintre acel furnizor și tariful decontat de CNSAS”, a declarat Dăncilă, la debutul ședinței de Guvern. 

Niciun serviciu medical pe care privatul nu îl poate lăsa la același preț ca la stat, din cauză că nu este rentabil, nu putea fi decontat de Casa de Asigurări, potrivit legislației actuale.

După adoptarea acestui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, lucrurile se vor schimba, explică premierul Viorica Dăncilă: ”pacienții vor fi informați corect, în prealabil, cu privire la costul serviciilor medicale, fiind evidențiate separat sumele suportate de către stat și cele plătite din fonduri proprii. În cazul în care nu are posibilitatea plății contribuției personale, se poate adresa unui alt furnizor care nu percepe contribuție personală sau aplică un cost mai mic pentru același tip de servicii”. 
 

Citeşte mai multe despre:   guvern,   psd,   viorica dancila
 
 
 
Loading...