Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul a adoptat cadrul legal în baza căruia tinerii fermieri pot obține, prin concesiune, 50 de hectare de la stat

Guvernul a adoptat cadrul legal în baza căruia tinerii fermieri pot obține, prin concesiune, 50 de hectare de la stat

Un articol de: Vladimir Ionescu - 03 Sep 2020, 22:45
Guvernul a adoptat cadrul legal în baza căruia tinerii fermieri pot obține, prin concesiune, 50 de hectare de la stat foto: Pixabay Politică

Guvernul Orban a adoptat, în ședința de joi, proiectul de ordonanță de urgență pentru crearea cadrului legal în baza căruia tinerii fermieri vor putea obține, prin concesiune, teren de la stat de maximum 50 de hectare. Programul face parte din Planul național de investiții și relansare economică.
 

Guvernul a adoptat cadrul legal în baza căruia tinerii fermieri pot obține, prin concesiune, 50 de hectare de la stat


 

„Pe lista suplimentară a şedinţei de guvern, un proiect de ordonanţă de urgenţă, de asemenea, pentru aplicarea unui program inclus în Planul naţional de investiţii şi relansare economică al Guvernului Orban; este proiectul privind instituirea unor măsuri pentru sprijinul tinerilor fermieri. În acest caz se creează cadrul legal pentru a putea concesiona teren din domeniul public al statului pentru instalarea tinerilor fermieri. Aceştia vor putea obţine, prin concesiune, teren de la stat de maximum 50 de hectare”, a precizat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, la finalul ședinței de Guvern, citat de Agerpres.
 

Guvernul a adoptat și programul „Electric Up”, parte și el din Planul „Reclădim România”


 

Guvernul Orban a adoptat programul „Electric Up”, prin care întreprinderile mici și mijlocii din sectorul HoReCa au posibilitatea să acceseze o finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare.

„În domeniul economic, un alt proiect de ordonanţă de urgenţă pentru implementarea unui alt program din Planul naţional de investiţii şi relansare economică. Este vorba despre programul 'Electric Up', prin care IMM-urile din domeniul HoReCa au posibilitatea să acceseze o finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice şi pentru instalarea staţiilor de încărcare. Şi acest proiect de act normativ a obţinut toate avizele necesare şi a fost adoptat în formă finală în această şedinţă de guvern”, a afirmat Ionel Dancă.

La rândul său, programul „Electric Up” este cuprins în Planul național de investiții și relansare economică „Reclădim România”, care a fost prezentat de către președintele Klaus Iohannis și Guvernul Orban în 1 iulie.

„A venit astăzi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm în domeniul economic să fie incluse într-un plan, într-un singur plan, și să turăm motoarele pe calea relansării economice. Așa cum știți, m-am implicat direct, împreună cu premierul și cu membrii Guvernului, în dezbaterea și identificarea celor mai bune măsuri de relansare economică, pornind de la consultările cu mediul de afaceri, de la nevoile economiei, dar și ale salariaților. Am susținut de la bun început necesitatea unei abordări pro-active, care să mențină locurile de muncă și să sprijine companiile românești. Această abordare presupune un nou model de dezvoltare economică bazat pe măsuri adaptate noii economii, model economic axat pe investiții în infrastructură, pe digitalizare și inovare, pe competitivitate și export de produse cu valoare adăugată ridicată”, declara șeful statului, la prezentarea Planului „Reclădim România”.