Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul a alocat 42,8 milioane de euro pentru sprijinirea a 600.000 fermieri afectaţi de secetă

Guvernul a alocat 42,8 milioane de euro pentru sprijinirea a 600.000 fermieri afectaţi de secetă

Un articol de: - 01 Sep 2012, 16:20
Guvernul a alocat 42,8 milioane de euro pentru sprijinirea a 600.000 fermieri afectaţi de secetă Foto: recolta.eu Politică
Guvernul a aprobat, sâmbătă, alocarea a 42,8 milioane de euro ca ajutor pentru circa 600.000 fermieri afectaţi de seceta din ultima perioadă, sprijinul fiind de 100 de lei pe hectar, pentru suprafeţe cuprinse între un hectar şi maximum 10 hectare, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Beneficiarii ajutorului financiar din partea Guvenului sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011 şi primăvara anului 2012.

Numărul estimat de beneficiari, potrivit ministrului Agriculturii, este de aproape 600.000 de fermieri, suprafaţa de teren arabil pentru care se acordă sprijinul fiind de circa 1,9 milioane hectare.

Suma maximă a sprijinului financiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar.

Constantin a precizat că cererile de sprijin trebuie depuse până la 15 octombrie, iar ajutorul va fi plătit începând cu 1 noiembrie 2012.

Sumele necesare au fost prevăzute, parţial, în bugetul pentru anul în curs, iar altă parte va fi asigurată din bugetul pe anul viitor, a mai spus ministrul Agriculturii.

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că, potrivit prognozelor europene, România este ţara cea mai afectată de secetă dintre ţările europene şi a solicitat ca Ministerul Agriculturii să înceapă procedurile de sprijinire a fermierilor.
 
Citeşte mai multe despre:   fermieri,   seceta