Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul a alocat noi fonduri pentru 16 judeţe afectate de calamităţi naturale

Guvernul a alocat noi fonduri pentru 16 judeţe afectate de calamităţi naturale

Un articol de: Traian Avarvarei - 28 Aug 2020, 11:44
Guvernul a alocat noi fonduri pentru 16 judeţe afectate de calamităţi naturale Politică

Guvernul României a aprobat Hotărârea privind alocarea a 59,597 de milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, pentru 16 județe afectate de calamități naturale, a anunțat, vineri, Ministerul Dezvoltării.


 

 

Peste 59 milioane de lei vor fi alocaţi unităţilor administrativ – teritoriale din 16 judeţe, afectate de calamităţi naturale 

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, 27 august, Hotărârea privind alocarea a 59,597 de milioane de lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unităţi administrativ – teritoriale din 16 judeţe, afectate de calamităţi naturale”, a informat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei”, transmite Ministerul Dezvoltării într-un comunicat de presă.

Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea, în vederea refacerii infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor și malurilor de apărare, a drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și punților pietonale.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din cele 16 judeţe.
 

 

 

Repartizarea sumelor pentru achitarea unor cheltuieli urgente în vederea înlăturării efectelor calamităților naturale

 Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

 

Spre exemplu, în ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, suma alocată este de 229.000 de lei, pentru refacerea mai mult drumuri din patru localități.

Județului Brașov îi revin 6.970.000 lei, iar la Constanța vor ajunge 746.000 lei.

Nici județele Dâmbovița sau Gorj nu au scăpat anul acesta de calamități. Guvernul alocă 2.950.000 lei, respectiv 970.000 lei, pentru refacerea drumurilor și podețelor din cele două județe.

Vezi AICI repartizarea integrală a sumelor pentru achitarea unor cheltuieli urgente în vederea înlăturării efectelor calamităților naturale, per județ.


 

Citeşte mai multe despre:   inundatii,   Guvern,   Ministerul Dezvoltarii