Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul a aprobat proiectul de lege care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat. Florin Cîțu: Proiectul merge în Parlament în procedură de urgență (VIDEO)

Guvernul a aprobat proiectul de lege care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat. Florin Cîțu: Proiectul merge în Parlament în procedură de urgență (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Iun 2021, 15:18
Guvernul a aprobat proiectul de lege care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat. Florin Cîțu: Proiectul merge în Parlament în procedură de urgență (VIDEO) Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Politică

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a aprobat în ședința de miercuri proiectul de lege prin care se elimină cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar.

 

Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul, aprobat în ședința de Guvern

 

”Am aprobat proiectul de lege privind unele măsuri pentru persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare. Este un proiect de lege care merge în Parlament în procedură de urgență și care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat și prevede creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani”, a anunțat Florin Cîțu.

În ceea ce privește faptul că reprezentanții Consiliului Legislativ au ajuns la concluzia că acest proiect de lege restrânge dreptul la pensie și afectează mai multe principii din Constituție, Florin Cîțu a precizat: ”Consiliul Legislativ dă un aviz opțional, l-am luat în considerare. Noi credem că nu este adevărat, vom merge în Parlamentul României, care este forul legislativ și acolo sunt sigur că proiectul de lege va fi îmbunătățit, deși eu cred că această formă este cea corectă pentru România, în acest moment”.

 

Care sunt categoriile exceptate de la prevederile acestei legi

 

Printre persoanele care sunt exceptate de la cumulul pensiei cu salariul se numără aleșii locali, parlamentarii, membrii Curții Constituționale și cei ai Curții de Conturi. Asta pentru că funcțiile alese sau cele definite cu mandat în Constituție nu fac obiectul acestei legi.

„E durata mandatului definit de Constituție. E vorba doar de aceste mandate. Am avut o discuție, nu putem să intervenim peste mandate definite de Constituție, asta e o problema pe care o avem și doar acelea sunt exceptate, funcțiile alese și cele regăsite în Constituție”, a explicat Florin Cîțu.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu