Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul a cerut demisia membrilor Parlamentului care sunt incompatibili, în conflict de interese sau corupți

Guvernul a cerut demisia membrilor Parlamentului care sunt incompatibili, în conflict de interese sau corupți

Un articol de: - 18 Iul 2012, 12:13
Guvernul a cerut demisia membrilor Parlamentului care sunt incompatibili, în conflict de interese sau corupți Politică

Guvernul României a cerut oficial Parlamentului să ceară demisia acelor membri ai Parlamentului împotriva carora s-au dat decizii definitive de incompatibilitate, conflict de interese ori corupție. Acest lucru reiese dintr-o scrisoare trimisă de Victor Ponta Parlamentului, la care face referire în răspunsurile adresate lui Jose Manuel Barroso.

Aceasta este una dintre cele 11 cerințe exprese ale Comisiei europene adresate premierului Victor Ponta. Astfel, ultima cerere pe această listă suna în felul următor:  "Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau coruptie la nivel inalt."

Guvernul României a cerut în mod oficial Parlamentului României să ceară demisia acelor membri ai Parlamentului împotriva cărora au fost date sentințe definitive de incompatibilitate, conflict de interese ori corupție. În acest sens, premierul a trimis pe 13 iulie o scrisoare conducerii Parlamentului și Guvernul va lua toate măsurile legale pe care le are la dispoziție pentru a atinge acest scop”, se precizează în scrisoarea premierului Victor Ponta către Comisia Europeană.

Primii cei vizați sunt deputații Sergiu Andon si Florin Pâslaru, declarați incompatibili de ANI, dar care sunt în continuare protejați de Parlament. Chiar miercuri, PDL a cerut introducerea pe ordinea de zi a situației incompatibililor, dar USL, prin președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a blocat această cerere.

Premierul Victor Ponta a mai anunțat că a mai trimis Parlamentului și o solicitare privind rezolvarea problemei Avocatului Poporului, a altă cerință a Comisiei Europene: "Am cerut în scris conducerilor Camerelor, în baza discuţiilor cu preşedintele Comisiei, dacă e posibil, să declanşeze negocieri între grupuri pentru numirea unui Avocat al Poporului", a declarat ponta.

Citește AICI textul integral al scrisorii trimise de
Victor Ponta

Guvernul cere demisia membrilor Parlamentului incompatibili, corupți sau în conflict de interese, ca răspuns la solicitările CE
Embed: