Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul a lansat un portal prin care cetățenii pot transmite propunerile lor pentru debirocratizarea administrației. Ludovic Orban: Suntem foarte hotărâți să schimbăm radical lucrurile (VIDEO)

Guvernul a lansat un portal prin care cetățenii pot transmite propunerile lor pentru debirocratizarea administrației. Ludovic Orban: Suntem foarte hotărâți să schimbăm radical lucrurile (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Noi 2020, 15:04
Guvernul a lansat un portal prin care cetățenii pot transmite propunerile lor pentru debirocratizarea administrației. Ludovic Orban: Suntem foarte hotărâți să schimbăm radical lucrurile (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la a treia reuniune lunară a Comitetului Interministerial pentru debirocratizare. În cadrul evenimentului, a fost lansat portalul guvernamental simplificare.gov.ro, prin care românii pot trimite sugestiile lor de debirocratizare a administrației publice.

 

Ludovic Orban, despre planurile de debirocratizare: Suntem foarte, foarte hotărâți să schimbăm radical lucrurile, indiferent câtă rezistență întâmpinăm

 

Orban a insistat că Guvernul PNL este hotărât să schimbe radical lucrurile în ceea ce privește debirocratizarea, simplificarea și digitalizarea administrației publice, în ciuda rezistențelor de care se lovește, deoarece înțelege perfect câte oportunități se pierd din cauza birocrației stufoase.

„Vreau să le transmit partenerilor din societate că suntem foarte, foarte hotărâți să schimbăm radical lucrurile, indiferent câtă rezistență întâmpinăm, pentru că ăsta e mersul societății și așa este normal. Mă gândesc la câte oportunități de business se ratează, de exemplu, pentru o firmă, până primește certificat de plătitor TVA, fără motiv i se amână... Mă gândesc câte construcții se realizează mult mai greu și cei care dezvoltă, fac dezvoltări imobiliare sau câți renunță să investească în România din cauza formalităților birocratice și din cauza opoziției pe care o întâmpină și, în general, cât timp pierd oamenii și companiile și persoanele juridice”, a declarat premierul, la a treia reuniune lunară a Comitetului Interministerial pentru debirocratizare.

El a precizat că orice se decide în Comitetul Interministerial trebuie să se transforme în modificarea unei reglementări, evident, după consultarea publică.

Guvernul a lansat un portal prin care cetățenii pot transmite propunerile lor pentru debirocratizarea administrației. Ludovic Orban: Suntem foarte hotărâți să schimbăm radical lucrurile

 Făceau curățenie în casa bunicii din Bistrița, când au făcut o descoperire care poate să le aducă mii de euro

Ludovic Orban dă asigurări că vor fi analizate toate propunerile primite pe simplificare.gov.ro

 

„De asemenea, solicit comitetului și chiar îi spun domnului secretar de stat Romani și domnului secretar general că punem la dispoziție resurse umane, pentru a face evaluarea propunerilor pe care le vom primi pe site-ul simplificare.gov.ro. Deci toate propunerile trebuie sistematizate că ele vor fi pe anumite grupuri de activități și trebuie luate în special partea de propuneri concrete, astfel încât să putem să le transpunem cât mai rapid în reglementări”, a mai precizat prim-ministrul.

Orban a mai spus că simplificare nu înseamnă numai digitalizare, ci și dereglementare și debirocratizare.

 

Ludovic Orban: Administrația trebuie să fie formată din funcționari care sunt selectați doar prin concurs

 

Șeful Guvernului a mai spus că e nevoie de reglementări care să precizeze clar timpii de îndeplinire a diverselor operațiuni. El a mai spus că toți funcționarii trebuie aleși pirn concurs.

„Vor trebui impuse chiar anumite reglementări interne în ceea ce privește termenul pe fiecare operație, pentru noi, din păcate, încă nu am avut o, nu i-aş spune normare, dar o evaluare obiectivă a activităților, adică cumva să existe o diferență între un funcționar care rezolvă o sută de solicitări și un funcționar care rezolvă 10 solicitări pe săptămână de același tip. Aici va trebui un sistem de evaluare, inclusiv un sistem de evaluare. 

Administrația trebuie să fie formată din funcționari care sunt selectați doar prin concurs, doar pe baza competențelor profesionale, concursurile nu mai trebuie organizate doar de conducătorii de instituții și trebuie implicat mediul profesional, trebuie implicate universitățile în stabilirea criteriilor. (...) Competențele digitale trebuie să devină o regulă pentru orice persoană care urmează să lucreze în administrație”, a mai declarat premierul Ludovic Orban, la a treia reuniune lunară a Comitetului Interministerial pentru debirocratizare.
 

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Orban,   Ludovic Orban,   digitalizare,   debirocratizare,   portal guvernamental