Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Guvernul aprobă, în şedinţa de vineri, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

Guvernul aprobă, în şedinţa de vineri, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 11 Dec 2020, 08:22
Guvernul aprobă, în şedinţa de vineri, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Guvernul va aproba, în ședința de vineri, prin Hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând din 14 decembrie. Toate măsurile anticoronavirus vor rămâne în vigoare, cu excepția celei privind închiderea piețelor. Acestora li se vor adăuga unele vizând organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi.

 

Guvernul va prelungi starea de alertă

 

Guvernul se va reuni în ședință vineri, de la ora 10.00, pentru a aproba, prin Hotărâre, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu încă 30 de zile, de la data de 14 decembrie. Propunerea în acest sens a fost aprobată, joi, de către  Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), prin Hotărârea cu numărul 58

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că toate măsurile anticoronavirus vor rămâne în vigoare, cu excepția celei care privea închiderea piețelor ce funcționează în spații închise. „S-a stabilit deja că piețele vor rămâne deschise”, a punctat Arafat.

„Măsurile care sunt până la incidneța de 1,5 și 3 și cele peste 3. Ne vom axa mai departe pe luarea unmor măsuri locale sau zonale, acolo unde se impune și unde DSP alături de CJSU vin cu propuneri, aceste propuneri vor fi implementate, inclusiv carantinarea unor zone”, a mai afirmat secretarul de stat.

Vor fi adoptate, în schimb, măsuri privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi: „Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele - astea toate vor funcţiona mai departe în condiţii de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica, bineînţeles, la toate entităţile care sunt aflate inclusiv în staţiuni, respectiv restaurante şi alte zone unde pot avea loc activităţi comune ale persoanelor care sunt aflate în zonele respective”.

Arafat a mai precizat că pârtiile vor fi deschise, dar și aici trebuie respectate regulile.

„Numărul cazurilor pune o presiune pe sistemul sanitar, fiecare dintre noi trebuie să respecte măsurile care au fost recomandate și care rămân valide: portul măștii peste tot în spațiile publice închise și deschide, distanțarea, măsurile de igienă, telemuncă - sunt măsuri care rămână valide”, a insistat Raed Arafat.Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

 

Alte măsuri adoptate de Guvern în ședința de vineri

 

Tot în ședința de vineri, Guvernul ar urma să aprobe, tot prin Hotărâre, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Măsuri prevăzute în planurile de acţiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier prin amplasarea de panouri fonoabsorbante”.

De asemenea, Muzeul de Artă Timişoara urmează să primească titulatura de muzeu de importanţă naţională, dar și un nume nou.

Totodată, Guvernul vizează stabilirea bugetului și a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.